::

12. Jan, 2009 | 09:24 am
klausās: Ministry - The Fall

NRA Paiders jau pilnīgi atklāti paziņo, ka "Latvijas valsts, uzņemdamās finansēt un pārfinansēt Parex saistības, ir bankrotējusi. Latvijas valsts ir maksātnespējīga." Un patiesi, es kaut kā neatceros, ka iepriekšējos gados būtu bijušas problēmas ar algu izmaksām no valsts budžeta līdzekļiem - tām pašām izmaksām, kuru kavēšanās šogad tiek norakstīta uz kaut kādām asignācijām (tāds tas vārds laikam bija), kas ir ikgadēja iestāžu maksājumu konta slēgšana un atvēršana. Visu laiku problēmu nebija, šogad ļoti zīmīgi sanāca.

Pie mums vietējās "ekonomiskas politikas" radīto krīzi atrisinās beigās pavisam vienkārši. Aizklapēs slimnīcas, policijas iecirkņus, skolas un vēl sazin ko, taču paglābs valsts aparātu. To pašu aparātu, kurš čum un mudž no partiju ielikteņiem amatos, kas tur ir sabāzti pamatojoties tikai uz vienu solījumu - lojalitāti. Lojalitāte valstij (lasi-koalīcijas partijām un viņu kursam) ir atslēgas vārds, kas skan caur puķēm arī aicinājumos valsts iedzīvotājiem caur masu medijiem - "jā ir slikti, jā būs vēl sliktāk, taču šobrīd mums ir jāapvienojas visiem ar koalīciju gaišās nākotnes vārdā".

Paldies, protams, ka mums mediji vēl nav tik tālu "sakārtoti", ka tie neapgalvo, ka patiesībā viss mums ir labi, tikai kaut kādi mistiski spēki (masoni, sorosisti vai citi tīkli) ir nolēmuši mūs novest līdz kliņķim, taču valsts mūs grib glābt. Panorāma un De Facto cenšas nomelnot mītiņu dalībniekus, LNT taisa normālu propagandu intervējot godmaņus un šleserus, taču tikmēr, vienīgo kanālu, kurš piedāvā vienīgo par analītiskās žurnālistikas raidījumu cienīgo saukties "Nekā personīga" ar Baltkom palīdzību cenšas izspiest no ētera. Tikmēr ir ķērušies klāt Latvijas Radio, kurš "ir atļāvies" kritizēt, uzdot "riebīgus" jautājumus, meklēt "kur piekasīties" un galu galā sen jau no "nacionālas raidstacijas ir pārvērties par atsevišķu politisko spēku ruporu, kas darbojas dekonstruktīvā virzienā".

Patiesībā sūds ar to ekonomiku - valdība (un sekojoši tās politika) mums ir tāda, kādu mēs esam pelnījuši. Mums, piedodiet, tauta ir kruglaja dura, kas grib pofigā dzīvot kā Eiropā un uzskata to standartu par cilvēktiesību. Kad es pie savas hruščovkas paskatos uz mašīnām, ar kurām brauc mani kaimiņi, man ir skaidrs, kur krīze rodas.

Links | ir ko teikt -18- | Add to Memories


::

12. Jan, 2009 | 10:20 am

Visa krīze ir aprakta šajā sloganā. Tas mītiņš laikam arī baigo pūli savāca toreiz, ja atceros.


A vispār kā ir? Cilvēkus Latvijā vispār kaut kas uztrauc līdz tam brīdim, kad viņiem vairs nav ko ēst?


Links | ir ko teikt -4- | Add to Memories


::

12. Jan, 2009 | 12:39 pm

Vispār šodien ir baigā žults, kas tā vien prasās uz āru.

Nu labi, tas ka diena.lv (te un te) ir tagad saradušies raksti par vakardienas Defacto sižetiem, kas tika veltīti 13. janvāra akcijai, ir gluži loģiska reakcija uz to veidu, kādā sabiedriskā TV nospēlēja roku rokā ar tiem, pret kuriem bariņš cilvēku grasās iet protestēt.

Defacto vispār ir kaut kas ļoti dīvains. Tuvākā analoģija man ir redzama "tepat" Krievijā, kad es skatos tās valsts kontrolēto TV kanālu analītiskos raidījumus. Vienu brīdi viņi visus biedēja ar Saskaņas centra tiekšanos pēc varas. Tam pat tika izveidota speciāla lelle, kas blieza visādas teorijas par sarkano uzvaras gājienu pretī varai. Tagad viņi biedē ar tīņiem un lauciniekiem, kas ir nevadāms pūlis un alkst taisīt kaut kādu ļembastu pašā Rīgas sirdī.

Taču kopumā viss ir skaidrs ar LTV. Mareks Gailītis, kas ir ziņu dienesta vadītājs, strādā labi, profesionāli un, kas pats galvenais, viņš lieliski sajūt to līniju, kuru nevajag pārkāpt, lai kristu nežēlastībā. Tagad sagaidīsim, ka LTV muti aizvērs Streipam un viņa raidījumam "Skats no (m)alas", toties strauji pieaugs ziņu sižetu skaits par teļiem, kas dzimst, par "lauku labumiem, kas no visas Latvijas uz Rīgas tirgiem trauc ar vēja spārniem, lai nestu lauku dvesmu mūsu lielpilsētai". Šādas lietas LTV ziņu dienestam padodas varen labi un ja reitingi ir, tad tā arī vajag tuprināt. Vairāk pozitīvisma. Vai tad ir iespējams Nekā personīga skatīties? Vai tur ir vispār kāds pozitīvs sižets kādreiz bijis?

Links | ir ko teikt -5- | Add to Memories


::

12. Jan, 2009 | 02:15 pm

Diena.lv: Raidījumā tika pieļauts, ka zemnieki būs mērojuši tālu ceļu līdz Rīgai.

Links | ir ko teikt | Add to Memories


::

12. Jan, 2009 | 04:31 pm

Kad es novilku Ministry pilno diskogrāfiju, pirmajā brīdī likās, ka kaut kas ir sajaukts. A nav viss. 1983. gadā viņi vnk disko mauca.

Links | ir ko teikt | Add to Memories