2 x 180 g 9% biezpiena
1 ola
1 mazā paciņa vaniļas cukurs
1/2 t.k. cepamais pulveris
3 pilieni stevia
kaut cik auzu milti? (nav prātīgi testa reizē nepiefiksēt, bet manas domas bija citur)
rīvēta citrona miziņa no ~1/2 citrona
Mīkla vēl lipīga, izdomāju cept cepeškrāsnī. Ar ūdenī apslacītām rokām izveidoju mazus klaipiņus un uz cepamā papīra uz 5 cepu apmēram 35 minūtes.
Paredzu, ka šīs būs "nekādas" maizītes - pagaršojot mīklu ne īsti salds, ne īsti kāds. Varbūt vairāk stevia? Bet nav pārliecības, kā viņa uzvedās cepoties.
Un tikko atcerējos, ka aizmirsu šķipsniņu sāls...
Pēc izņemšanas apsedzu ar dvielīti.
Secinājumi:
Atdziestot ārpuse paliek kraukšķīga/cieta - kaut kas pietrūkst. Taukvielas?
Aromāts ir ok - citronu jūt, vaniļu nedaudz laikam arī, bet varēja būt saldāks - tagad tāds paskābs. Vairāk stevia vai vēl vaniļas cukuru?
Iedomājos nosvērt atlikušo miltu paku (bija jauna) - tika izmantoti 107 g auzu miltu.
Vēl tikko iedomājos - banāns, dateles, varbūt kādreiz dzīvē rieksti?
December 2021
|
Tests #1
|