Conscientia est vis - polit-kropļi

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

December 25th, 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:13 pm - polit-kropļi
Vakar labu sirdi būdams, izdomāju pielikt savu artavu ziemassvētku brīnuma tapšanā (tikko biju redzējis "brīnumu uz 54. (56?) ielas"). Iegāju ziedot.lv.

Sērfojot cauri saitam, uzdūros uz fantastiska teikuma: "...iegādāties sociāli jūtīgu sabiedrības locekļu izgatavotus rokdarbus..."

Iegādāties-OK, iegādāties rokdarbus-OK, un iegādāties KĀ izgatavotus rokdarbus?

sociāli jūtīgu...SOCIĀLI JŪTĪGU?! WTF is that?

Vispirms, tas ir faking stulbs eifēmisms, pat "sociāli maznodrošināts", "sociāli apdraudēts" "sociāli neaizsargāts" ir labāk!
Otrāmkārtām, pat ja šis termins būtu atzīstams, tur jābūt "JUTĪGU" nevis "JŪTĪGU".

Sociāli JŪTĪGIE varētu būt ,piemēram, bagāti cilvēki, kuriem NAV DRAUGU. Vai cilvēki, kuri raud ieraugot mazus emo-bērnus.

the point is, kārtējais mēģinājus būt super-polit-korektiem izklausoties super-polit-kroplīgi. Mēs tiešām esam tik sasodīti mīkstčaulīgi, lai atzītu, ka daļa sabiedrības ir maznodrošināta?

Gribas citēt G.Carlinu - "These poor people have been bullshitted by the system into believing that if you change the name of the condition, somehow you'll change the condition. Well, hey cousin, ppsssspptttttt. Doesn't happen. Doesn't happen."


Tā nu es paturēju savu naudiņu pie sevis.

(3 domas | tev ir ko teikt?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:December 25th, 2010 - 06:46 pm
(Link)
Naudai vislabāk, protams, ir atrasties apritē, bet citādi gan - lietas jāsauc īstajos vārdos. Es arī, pirms lasīt tālāk, uz sekundi aizdomājos: "a ko nozīmē sociāli jūtīgs?"..
[User Picture]
From:[info]adams_un_ieva
Date:December 27th, 2010 - 02:11 am
(Link)
Šis varētu būt visu laiku stulbākais iemesls, lai neziedotu naudu labdarībai - Tu izlēmi neziedot, jo Tev nepatika veids kādā ir formulēts naudas saņēmēja statuss. Man šķiet, ka tā ir otra tā paša stulbuma puse - vieni cenšas nabagus saukt pēc iespējas smalkākos vārdos, taču Tu jūties aizvainots (interesanti, kādas jūtas tika aizskartas? Valodas mīlestība?), jo iecerētā darbība netiek nosaukta veidā, kas būtu pietiekami glaimojošs.

[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:December 28th, 2010 - 12:42 am
(Link)
Ne tikai varētu, bet iespējams arī ir stulbākais iemesls.

Nekādas manas jūtas netika aizskartas, es vienkārši saprotu, ka vairs nekad neizmantošu ziedot.lv pakalpojumus, un palikšu pie tradīcijas atbalstīt atdodot drēbes, mantiņas un arī piparkūkas tieši rokās, nevis elektroniski pārskaitot līdzekļus.


> Go to Top
Sviesta Ciba