Conscientia est vis - hantele taviem neironiem

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

June 14th, 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:48 pm - hantele taviem neironiem
Pēdējā pusgadā mani baigi ieinteresējusi "neurofeedback" joma. Izdzirdēju un pāris grāmatu vēlāk sapratu ka tā tiešām ir štelle.

Vasarā ir doma atkal mazliet paspēlēties ar zinātni. Šīs reizes mērķis - uztaisīt EEG (elektro-encefalo-grāfu) no nulles. Tehniski, nekas sarežģīts. Elektriskus impulsus galvaskausā ar elektrodiem var detektēt līdzko notiek pāris simtu šūnu aktivācija. Problēma - šādi vispārīgi elektrodi ataino kopējo darbības potenciālu summu visā reģionā. Vienkāršāk - aparāts uztver dahuja informācijas kas ir diezgan aptuvena.

Būs vajadzīgs kāds, kurš spētu uztaisīt līkņu analizatoru. Labi, ka man draugos daži tādi ir. Also, atradu veselu entuziastu grupiņu - http://openeeg.sourceforge.net/doc/index.html

Bet vilinājums apzināti trenēt apziņu ir.

(5 domas | tev ir ko teikt?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:June 14th, 2010 - 09:07 pm
(Link)
papētot tās EagleCAD shēmas - tur būs gan mazliet ko iespringt, kamēr normālu plati izdosies uzprojektēt. Nu, lai veicas.. ;) Būs bišķi čakars, bet bez čakara jau nav diez ko jautri, ne?
[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:June 14th, 2010 - 09:29 pm
(Link)
Tā ir. Vienīgais es esmu vairāk teorētiķis.Bet kā jau teicu, atradu arī robotu pavēlniekus. Mans primārais mērķis ir kko atklāt tā vai citādi. Šobrīd es mēģinu izštukot tādu precīzāku pētījumu virzienu. Sākumā jau galvenais ir paspēlēties :D
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:June 14th, 2010 - 09:31 pm
(Link)
nu, es kā teorētiķis UN praktiķis varu teikt, ka labiem instrumentiem/dzelžiem ir milzu nozīme. Ja ECG, tad tādu kruti bezbožna
[User Picture]
From:[info]akademikjis
Date:June 16th, 2010 - 12:20 am
(Link)
a kāds īsti ir tavs teorētiķa/praktiķa backgraunds? tīrs entuziasms? vectēvs labo vecus rādžiņus vai arī tu studē kko tādu?
[User Picture]
From:[info]almighty_j
Date:June 16th, 2010 - 07:25 pm
(Link)
vienulaik provēju studēt formāli/oficiāli, tagad to turpinu darīt neformāli (as in 'mūžizglītība'), jo Sistēma ir pilnīgs murgs. Bet citādi - elektronika, elektrotehnika, datortehnika, fizika. 4 vaļi.

> Go to Top
Sviesta Ciba