aga -

Apr. 9th, 2009

03:11 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Dodamies buraat pa Lieldienaam. Neko no pasaakuma nejeedzu, tik vien kaa skaidri zinu, ka buus juuras slimiiba.
Kopsh beerniibas vienmeer vajag veemeet mashiinaas, autobusos, uz uudens, visur. Sapirku kaut kaadas shaibas, no kuraam miegs naakot. Un veel kjiinieshu magjiskaas akupresuuras aproces. Nekaa cita vinjiem nebija, pat ne tradicionaalaa ingvera, kas taapat ne vella neliidz. Ta jau maniis. Varbuut nodziivoshu visas dienas savaa bunkuraa zalju gjeimi.

(5 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]anneke
Date:April 9th, 2009 - 05:32 pm

Dalos pieredzē

(Link)
Ingveru jākošļā svaigu - tas palīdz.
No preparātiem palīdz Paspertin - recepšu preparāts.

Bet vispār jācenšas atslābināties un ļauties viļņiem, grauzt sausiņus (neēst ir liela kļūda), pietiekami daudz dzert un pie pirmās domas par to, vai vajadzētu uzvilkt glabšanas vesti, noteikti vilkt vesti. Vispār iesaku uzreiz uzvilkt vesti, ja pirmais burājiens. Tas pats darāms ar Life belt, ja ir sajūta, ka derētu pieāķēties pie jahtas, tad jāāķējas klāt.

Ja nāk virsū nogurums, tāda kā apātija - jāiet uz koju gulēt. Jaka un bikses jāvelk nost guļus stāvoklī. Noteikti atģērbties un silti sasegties, siltums ārstē.
Tualetē vienmēr jātur galva uz augšu, skatiens jāvērš uz priekšu. Ūdeni tualetē pumpē, sēžot uz poda vāka, nevis noliekusies virs poda.

Jūras slimību izraisa nepieradums, bailes, aukstums, izsalkums un slāpes.

Tas tā - īsumā ;)

Kur burāsiet?
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:April 9th, 2009 - 05:34 pm
(Link)
Vispār der pēc brokastīm uztaisīt sviestmaizi un iebāzt jakas kabatā - it īpaši pirmajās dienās ir dikti jauki, ja nav lieku reizi jāgrozās zem klāja.
(Reply to this) (Thread)
From:[info]aga
Date:April 9th, 2009 - 06:22 pm
(Link)
Vai kur jauki un noderiigi, paldies.
Saakam un beidzam Chatham, kas ir Anglijas dienvidaustrumu krastaa. Nekur jau briesmiigi taalu laikam pa 2arpus dienaam aizkulties nevar.
Tev daudz sanaak ar shito nodarboties?
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:April 9th, 2009 - 06:38 pm
(Link)
Oooo.... tur nav bišku auksti? Vajag kārtīgu apģērbu, kas nelaiž cauri vēju, it īpaši tad, ja cilvēks tāds salīgāks gadījies ;) Gan jau Tev pieredzējušie burātāji par šo var daudz vērtīga izstāstīt.

Daudz nē, līdz šim esmu piedalījusies trijos nedēļu ilgos burājienos - divas reizes vasarsvētkos Elbas apkaime (~Vidusjūra), bet pagājušā gada biju arī Baltijas jūrā (Vācija - Dānija - Vācija). Pēdējā braucienā apcerēju, vai tiešām gribu burāt, bet no trešās dienas klājās tik labi, ka varēju zem klāja lasīt grāmatu. Nu un pēdējā burājiena atklājums bija svaigs ingvers, gumijnieki un divas zeķes zābakos ;)
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:April 9th, 2009 - 06:40 pm
(Link)
Katrā ziņā gaidīšu stāstu, kā gāja burājienā :)
Jūs nakšņojat uz jahtas?
(Reply to this) (Parent)