Afa Žurnāliņš - Post a comment

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

April 19th, 2010


[info]afs11:32 am - Muļķības par vulkānu
Tā ažiotāža nu ir sacelta stipri par daudz. Es varu piekrist tikai tam, ka lidojumi ir atcelti no un uz Islandi, bet ne jau pārējā daļā Eiropas. Kas ir tas no kā bīstas plānā galdiņa urbēji, kas sēž birojos un nekā nesaprot no lidojumiem un to, kas atrodas putekļu mākoņos. Tātad vulkāna izmestajos putekļos ir ļoti sīkas cietas daļiņas, kas ir līdzīgas smiltīm, tikai sastāv no citādākām ķīmiskām sastāvdaļām. Šīs daļiņas ir bīstamas, jo var saskrāpēt stiklu, korpusu un dzinējā uzsilstot var izkust un radīt bojājumus. Bet tas viss var notikt tikai, tad ja ir pietiekoši liels blīvums. Šāds bīstamais blīvums ir sastopams tikai tieši virs Eijafjallajekula vulkāna un jau vismaz 1000 km attālumā no vulkāna šis putekļu mākonis sāk izklīst un sajaucas ar apkārtējo gaisu un kļūst stipri mazāk blīvs, kas vairs neapdraud lidmašīnas. Nez kāpēc neviens neatceļ lidojumus uz Arābu Emirātiem un citām tajā teritorijā atrodošajām valstīm, jo tur smilšu vētras ir ikdienišķa parādība un strukturāli tās vētras ne ar ko neatšķiras no putekļu mākoņa. Tur ir tie paši mazie graudiņi, kas "it kā" var sabojāt lidmašīnu. Tikko nedēļas nogalē pazīstams pilots veica pārlidojumu un neko tādu gaisā neredzēja, kas varētu traucēt lidot. Visi piloti ir vienis prāt, ka neizprot, kāpēc ir radīts tāds haoss.
Otra lieta - ir sākušās runas par to ka atsāks vairākas lidostas šodien vai rīt savus lidojumus, bet interesantākais ir tas, ka putekļa mākoņa daudzums jeb blīvums nav samazinājies virs Eiropas. Tad jautājums, kāpēc pie apstākļiem, kas nav mainījušies tomēr uzsāk lidojumus?
Ja nebūtu uzpūtuši Rietuma vēji, bet dienvidu vējš, tad mēs nemaz nezinātu par tādu putekļu mākoni.

Es vairāk ticu profesionāliem (pilotiem), kas zin ko saka, nevis tiem, kas skatās fantastikas filmas un pārāk daudz uztraucās par notiekošo.
Es saprotu arī to, ka tā tomēr ir liela atbildība, par visiem cilvēkiem, kas tiek pārvadāti ar gaisa satiksmi, bet nu ne jau tik pārspīlēti.

Nobeigumā man jau, tas nosaukums patīk, ir kur mēli izvingrināt :) Eyjafjallajökull (Eija-fjalla-jekula)

Read Comments

Reply


From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

> Go to Top
Sviesta Ciba