ADELISE

ADELISE

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šādu tādu iemeslu dēļ saskatījos visus tos imigrācijas, integrācijas un agresijas pilnos video un sasūcu sevī pilnu ar negatīvām emocijām. Ja ir kaut kas, ko es nesapratīšu, tad tas ir tas kāpēc aizbraucot uz dzīvi svešā valstī, it īpaši ja brauc labākas dzīves meklējumos[nu reti gan laikam ir tā, ka kāds brauktu sliktas dzīves meklējumos], tad kāpēc uz turieni aizbraucot ir jāspurojas pretī tās valsts kultūrai, dzīvesveidam, ikdienai uttutt. Kāpēc par visām varām ir jācenšas parādīt un pierādīt, ka esi no citas zemes, justies kaut kā savā veidā pārākam par vietējiem. Varbūt tas ir kaut kāds psiholoģiskais efekts - kaut kāda aizsargbarjera, ka redz - es te meklēju labāku dzīvi, bet neesmu jau pats tāds mēsls nemaz. Un tad nu ir jānoniecina tā valsts uz kuru esi atbraucis, bet jāslavē tā, no kuras es aizbraucis, ja ne pat aizbēdzis. Šis ir tas, ko es nesaprotu un, kas mani kaitina līdz riebumam. Un es īsti nesaprotu tomēr, ko ar to visu viņi grib pierādīt? Ka ir labāki par vietējiem iedzīvotājiem? Vai, ka, mistiskā veidā, nāk no labākas valsts? Vai, ka ... ko?
Varbūt tas slēpjas mentalitātē. Jo šoreiz par piemēriem domāju gan mūsu pašu valsti, lai gan te neviens nebrauc, vismaz - vēl nebrauc, labākas dzīves meklējumos, bet mums tomēr ir pilns ar imigrantiem. Un otra valsts ir Vācija, kura ir pārbāzta ar imigrantiem, nu jau arī no Latvijas, kas meklē labāku dzīvi, vai vismaz Vācijas pateicīgo un vārda vistiešakajā nozīmē bagātīgo pabalstu sistēmu. Un, nevēloties nosaukt kaut kādas konkrētas nacionalitātes, bet kuras jau noteikti daudzi nojauš, gribas teikt, ka šīm abām tautām mentalitāte ir tāda.. karstasinīga, tāda, kas vienmēr ir ļāvusi sevi pašu nostādīt vienu pakāpienu augstāku par citiem, vienalga - vai savā zemē, vai citā. Varbūt tas āķis slēpjas viņu mentalitātēs.
Vienīgā atšķirība šķiet starp šīm abām valstīm ir tā, ka Vācijā imigranti runā vācu valodā un nepieprasa turku, arābu vai velnsviņzinkādu vēl valodu par otro valsts valodu, bet Latvijā imigranti, kurus jau būtu pat vairs grūti nosaukt par imigrantiem, Latviski nespēj pateikt ne pušplēsta vārda un vēl varonīgi grib savu dzimto valodu padarīt par otro valsts valodu.
Tajos daudzajos video visu laiku tika runāts par integrāciju, integrāciju, integrāciju un vēl vienu reizi - integrāciju. Bet šķiet, ka jo vairāk centies integrēt imigrantus savā kultūrā, jo lielāku postu tas nodara. Nu, bez maz vai pēc principa - neaiztiec sūdu - sāks vēl smirdēt. Jo vairāk integrē, jo lielāka plaisa starp kultūrām, ne draudzība. Un vispār - grūti runāt mūsdienās par kaut kādu multikulturālu sabiedrību tad, ja katrs spītīgi pieturās pie savas kultūras, sava etniskuma, esot svešā zemē. Nekur, protams, nav teikts, ka aizbraucot uz šampiņjonu lasītāju zemi, tev no banānu republikas iedzīvotāja ir jākļūst par šampiņjona lasītāja kultūras pārstāvi. Nekur nav teikts, ka pieņemot tās valsts kultūru, būtu automātiski jāzaudē sava. Āķis ir tajā, ka būtu jāmāk izveidot mierīga līdzāspastāvēšana un no katras kultūras sevī jāpatur tās labākie aspekti, bet nu - šobrīd šķiet, ka reālāk būtu cilvēkam uzkāpt uz Saules, nekā cilvēkiem - imigrantiem un emigrantiem, visā pasaulē par pašsaprotamu pieņemt šo starpkultūru sintēzi, tad, ja par savu dzīvesvietu tiek izvēlēta ne dzimtā zeme.

Lieliskas pārdomas piektdienas vakarā, kamēr citi mēģina iztukšot ne tikai savus dzērienus, bet caur tiem arī savus bankas kontus un mēģināt neaizvemt garām podam, tikmēr es nododos šādām apcerēm par dzīvi. Ja ņem vērā, ka lielākā daļa šo varētu lasīt rīt no rīta vai pēcpusdienā, tad nedomāju, ka šis varētu būt ļoti saistoši paģirainām apziņām un sāpošām galvām. Voila!
  • Jā, es arī par to baigi bieži aizdomājos. Nu par to, cik godīgi ir aizbraukt uz ārzemēm un tur būt par krutāko valsts patriotu (kaut vai tās latviešu skolas un sanākšanu nami un tamlīdzīgas iestādes).. un tās visas organizācijas (Daugavas Vanagi, PBLA)- nu jā, tie vecie vīri un dāmas jau sniedz labu atbalstu latviešiem tepat, tomēr nedomāju, ka viņu bērni jelkad brauks uz šejieni, un reāli tā visa tēvzemes apjūsmošana notiek tikai tā.. no malas.. it kā jau nevainoju nevienu, bet kaut kā mazliet divkosīgi tomēr..

    • Nē, nu tie, kas ar tām latviešu biedrībām un sanākšanas namiem vairāk ir tie, kas ir ne no sava prāta devušies prom, trimdas latvieši un tā. Viņiem tas, varbūt, vēl būtu piedodams, bet ja tu tiešām aizbrauc labākas dzīves meklējumos - nu joptvaju!
  • lūk tā ir uzspiestā interpretācija par migrantiem.
    es jau negribu baigi plātīties, bet man ir sanācis eirobomžot un no tā arī pabūt uz ielām un pataustīt to sajūtu, nu to attieksmi i no vienas i no otras puse. pietiekami ir turkiši vācijā kas skolā pizdi rauj tikai par to ka ir turki8ši un loģiska ir pretreakcija. viņi jau ar nav muļķi un saprot ka tikai apvienojoties var par sevi pastāvēt.
    neticēsi bet esu saticis rastanacīti pat.
    nu es to deķīti velku uz visām pusēm un atbildība ir jāuzņemās nacistiski noskaņotajai varas piramīdai. nenotiek jau īstenībā nekāda īsta integrācija.
    tb viņi(pi varas esošie) taisa gājienu ar zirdziņu.
    tātad viņi daudz uzmanības velta nacionālajām atšķirībām, t.i. viņi uzsvar to lietu ka turki ir turki un krievi ir krievi un tad viņi ir jāmaina, jālauž un jāspiež. neizbēgama ir pretreakcija.
    ja man kāds saka ka tu latvieti esi maināms pēc vācu sejas un līdzības, kā tu domā ko es uz to visu pateiktu/izdarītu?
    valstu robežas nav nāciju robežas un nācijām vispār nav robežas un ir tikai sentimentāla vērtība, kas mūsdienās tiek apzināti pārvērtēta.
    ko nozīmē nacionālās intereses, ko nozīmē kādas cilvēku grupas dominance kaut kādā teritorijā? nav svarīgi vai finansiāli vai nacionāli iemesli ir dominancei!
    man ir vairāk jautājumu uz kuriem ir viena atbilde - ir jāpārstāj cilvēkus mērīt pēc nacionalitātes/ādaskrāsas un reliģiskās piederības. un tagad un uz reiz. visi demokrātijas pamatprincipi ir pārkāpti brīdī kad rumājam par jebkādu nacionalitāti un tās vietu vai nevietu!
    piedod, bet mani tiešām pārsteidz ka tu pavelcies uz šīm pretīgajām provokācijām.
    man ir grūti sakarīgi izteikties par tēmu, es baigi uzvelkos vispār.

    vēl tikai viens piemērs par mūsu - europiešu augsto kultūru un humānismu.
    ieraugot bēgļu plūsmu no libānas - reakcija ir noslēgt robežas un izķert viņus visus un sūtīt atpakaļ un tur jau toč uz nošaušanu!
    • es pavilkos uz šīm pretīgajām provokācijām tāpēc, ka no tām vairāk vai mazāk būs atkarīga mana sesijas nokārtošana vai nenokārtošana ;D
Powered by Sviesta Ciba