Uz nesatikšanos

Melnais Baisulis


Reply To:

(bez virsraksta) @ 09:23

[info]3_5469mhz:

Nu ciba jau ir tāda piepīpēta virtuve puspiecos no rīta, kur pie pusizdzerta pēdējā aliņa tiek kruķīta emocionāli ezotēriska figņa :)
Nu labi, kopš 2007 (kaut gan amatabrālis teica, ka eksperti par to runājot jau no 80ajiem). Koncertzāli vajag, bet tā gaušanās man ir piegriezusies – un nav jau svarīgi, no kurienes viņas nāk – no medijiem vai draugiem-mūziķiem feisbūkā. Tas ir tā pat, kā viens man pazīstams cilvēks, kurš sēž pie televizora un lamā valdību jau n-gadu garumā un nav jau tā, ka viņam nebūtu taisnība, bet apkārtējiem to klausīties jau sen ir piegriezies. Protams, tā zāle būs prestiža lieta, bet manuprāt, lielie stāri, kas brauc pie mums vispirms novētēs savu honorāru un tikai pēc tam vietu, kur tie uzstāsies. Es gan vairāk sliecos piekrist viedoklim, ka piemēram bibliotēku vajadzēja, lai ir piemēroti apstākļi grāmatu un citu materiālu (tos sauc par fondiem?) glabāšanai. Koncertzālei jābūt piemērotām darba telpām orķestrim (un runa nav tikai par skatuvi, bet arī par kārtīgu aizskatuvi un ko tik vēl nē). Un savu ideālistisko nostādni par ļaužu gara skaistumkopšanu es iebāžu atpakaļ kabatā, jo skaidri zinu, ka ar vai bez zāles un bibliotēkas cilvēki pa lielam paliks tādi paši, jo diezvai kāds uzņemsies šo cēlo izglītošanas misiju. Un pat ja kāds to uzsāks, tad rezultāti diezvai būs tik būtiski, lai kaut kas radikāli mainītos (vai mainītos tuvāko desmitgažu laikā).
Man ir cepiens, ka orķestris savu programmu iestudēšanai velta mazu mēģinajumu skaitu. Rezultāts, vismaz atiecībā uz klasiku, parasti ir labs, bet ne vairāk. Varbūt, ka kļūdos, bet man šķiet, ka pat atstrādātu klasiku ir jāiespēlē vairāk, jo nejūtu saspēli un pašpārliecinātību orķestrī. Varbūt tas ir mans gļuks, jo amatbrālis bija uzstājīgs, ka tagad jau LN50 skanot baigi labi pēdējos gados. Rezumējot, visā tiek vainota zāles akustika, bet ne mazais mēģinājumu skaits. Tas ir kā jaunā grupa klubā Depo (kur bez šaubām nav laba akustika), kura vaino akustiku un skaņotājus, bet nesaprot, ka nemāk precīzi kopā nospēlēt un ka pie sūdīgās skaņas par 80% vainīgi ir viņi paši.
 

Your Reply:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

Uz nesatikšanos

Melnais Baisulis