Uz nesatikšanos

Melnais Baisulis


24. Novembris 2012

Sound of Stockholm @ 00:55

Tikko kā no Sound of Stockholm . Šo varētu nosaukt par Stokholmas Skaņu mežu. Džuliāna Baravika (Skaņu mežā uzstājas baravika, haha, labs joks, ne?) gan šeit neuzstājās, toties varēja baudīt citus nebaudāmus ārtistus. Tā kā koncertu maratoni jau sen vairs nav mana stiprā puse, tad dažus koncertus nolēmu izlaist. Pateicoties tam daļēji nokavēju Anders Hultqvist un Farangis Nurulla-Khoja - šo divu komponistu skaņdarbus atskaņoja simfonjetas tipa kameransamblis (ar dažādām sastāva modifikācijām). Brīžiem bija diezgan interesanti, foršas skaņas un tāds profesionals iespaids. Pēc šī koncerta vetibilā skābēt sāka Lars Brondum - večuks ar termenovoksu (es atsakos šo instrumentu saukt par tereminu :( ) un analogo modulārsintezatoru. Uzdroņija tā mīļi un patīkami - viņa aparāti bija kā viš pac – melni un veci. Pēc tam bija ilga pauze, lai bārs var nopelnīt. Tas gan sanervozēja, sī muļķīgā gaidīšana un nogurums, kas ar katru brīdi pieņēmās spēkā. Rust, jeb vienkārši sakot grupa Rūsa (haha) bija divu diezgan slavenu savās aprindās vīru duets. Sīkāk varat izlasīt par viņiem te tā internetā. Šis manu garastāvokli nometa pavisam zemu. Ārkārtīgi garlaicīga un monota droņīšana ar laptopu un kompresoru (jā, tieši tā - ierīce, kas pūš gaisu). Gan jau tie džeki tur visu bija izdomājuši līdz pēdējai kripatai, bet nu jā... Beigās vakara stārs Ryoji Ikeda. Arī uz viņu bija jāgaida. Jo lielāks mākslinieks, jo lielāka pauze. Pirms agrās Rūsas mūs brīdināja, ka Ikeam nepatīk, ja viņu fotografē, viņš varot arī pārtraukt spēlēt. Tomēr jāatzīst, ka par spīti nogurumam un ārkārtīgi dārgajam bāram (nu zviedru hipsteri atšķirībā no latviešu hipsteriem tikai izliekas par nabadzīgiem. nu labi, ok, īstenībā bārs nebūt nebija dārgāks kā citur pilsēta, bet 4 ls par aliņu man tomēr šķiet drusku par traku ar zviedrijā) Ikea uzlaboja manu garastāvokli. Sākumā domāju, ka viņa uzstāšanās neatšķirās no tā kā izklausījās un izskatījās pirmie mājas datori 80. gados, kuriem spēlīšu ielāde norisinājās ar audiokasešu palīdzību. Lai nu kā būtu, tomēr tas viss pārauga diezgan jēgpilnā glitchā un tiešām uzlaboja garastāvokli. Kaut kas tai mūzikā tiešām bija. Ar labunakti.


Starpcitu, aizvakar dzirdēju Nirvanas Lithium un nodomāju, ka vajadzētu Nirvi atkal paklausīties – kaut kā baigi labi skanēja
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]gg
Date: 24. Novembris 2012 - 15:14
(Link)
pazīstot tevi un jociņus, uzreiz izogas smīns bārdā :)

bet par dronētājiem runājot, tur pašam māksliniekam ir noteikti ir interesanti (piem. ņemties ar kompresoru un pie sevis sajūsām iesaukties: o, vinš izdod arī šitādu skaņu!) tad bieži vien zālē klausītājam ir ārkārtīgi garlaicīgi, jo ilgstoši tādām skaņām uzmanību kā klausītājam piesaistīt ir grūti, sēžot rāmi krēslā, kad apkārt nekas neonotiek, ir tikai rāma, rāma dīkšana... ir jau pl. gandrīz 12it naktī.. eu man nāk miegs :)
[User Picture Icon]
From:[info]3_5469mhz
Date: 24. Novembris 2012 - 18:59
(Link)
Man aizvien vairāk sāk rasties pārliecība, ka droņīt var ne tikai priekš sevis, bet arī priekš publikas, tik ne visiem sanāk. It kā jau veca patiesība, bet kaut kā nereti tās vecās patiesības labi aizmirstās.

Uz nesatikšanos

Melnais Baisulis