sajūtu cilvēks - kafijas automāts [entries|archive|friends|userinfo]
sajūtu cilvēks

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

kafijas automāts [Dec. 27th, 2016|02:05 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Ar automātu esmu apmierināta un faktiski nenožēloju nevienu centu. (bet šis man raksturīgi - naudas žēl pirms pirkuma, kad pirkums izdarīts, vairs par to nedomāju. Biežāk nožēloju, ja esmu ietaupījusi).
nav tā, ka tagad dēļ tā verķa laime pilnīga un tik lēkā viņam apkārt un tik pļumpē tās kafijas, bet izmantots tiek un sniedz to, kas no viņa tika gaidīts.
Vispār kafija tiek dzerta drusku mazāk kā agrāk, jo pupiņās kofeīna ir jūtami vairāk kā maltajā kafijā. Man sākumā pēc 1 krūzes sirdi rāva laukā, nogriezu stiprumu zem vidējā, tagad ir ok. Draudzenei pēc mana pirkuma arī vīrs nopirka līdzīgu verķi, viņa kā kafomāns saka to pašu - 2 krūzītes un sirds pa muti laukā (kaut pirms tam viņa pa 4 krūzēm dienām varēja dzert).
Esmu atbrīvojusies arī no mūždien pierautajām piena bļodiņām, Olim kakao katru rītu taisu ar karsto tvaiku - piens pie trauka netiek pierauts un uzsildās tādā temperatūrā, lai kakao un cukurs izkustu, bet nebūtu par karstu dzeršanai uzreiz.

Bet M saka: kā es tagad pie kafijas varu tikt? :D:D
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:December 28th, 2016 - 02:47 pm
(Link)
Kādu paņēmi, un ko nozīmēja 'maltā kafija' pirms tam? :)
kofeīna daudzums ir atkarīgs no pagatavošanas veida, jā. Espresso vispār nav kofeīnainākais uz porciju. Bet ja ar espressostipruma kafiju pielej 200ml krūzi, tās ir jau 6 porcijas, var būt problēmas, jā :)
[User Picture]
From:[info]vacatio
Date:December 28th, 2016 - 03:07 pm
(Link)
Agrāk pirkām maltu kafiju paciņās un uzlējām krūzītē. tagad pērkam pupiņas un aparāts maļ.
Viņam ir 3 dažādas opcijas izvēlēties tases izmēru, bet kafijas daudzumu viņš izmanto pilnīgi vienādu - gan uz 40 ml tasi (esspreso), gan uz 200 ml. Vienīgi konkrēti manam izvēlētajam aparātam uz lielo tasi viņš tur vēl papildus izspiež visu cik var no kafijas-gatavo lēnāk. (bet es sev gatavoju vidējo izmēru).

Par to kofeīnu - man bija liels pārsteigums par to, ka pupiņas, kurās tak pēc loģikas ir ieguldīts mazāk darba, maksā 2x dārgāk kā maltā kafija, kurai savukārt, gan darbs, gan aparatūra, gan elektrība un kas tik vēl ne tiek tērēts. Tā nu mans cienītais to izskaidroja tā, ka maltajā tas kofeīns ir drusku "nosmelts" nost, jo kaut kur tak viņš jāņem, lai pēc tam varētu iebliezt pretcelulīta krēmos :)
Šis pats stāsts jau ir par ziepju gatavošanu - glicerīns dabiski rodas ziepju gatavošanas procesā, tikai viņu parasti "nosmeļ" nost un tām kurām nenosmeļ, uz iepakojuma svinīgi uzraksta "ziepes ar glicerīnu".
[User Picture]
From:[info]crescendo
Date:December 28th, 2016 - 05:00 pm
(Link)
nuuu, kafijas pupiņās ne par kofeīnu maksā (ja būtu, tad es līksmotu, varētu pļumpēt decaf kafiju kaut visu dienu pa lēto). Kvalitātes atšķirība. Ja tu esi ar mieru ķēpāteis ar malšanu vai pirkt dārgu aparātu, kurā ber iekšā pupiņas, tad tak arī pupiņas gribēsies iekšā bērt smaržīgākas. Bet tā, jo ilgāk kafija ir ūdenī, jo vairāk kofeīna atdod. (t.i. ja to pašu malto kafiju iebērsi aparātā, ja aparāts to pieļauj, tad kofeīnam vajadzētu būt vēl mazāk nekā pirms tam krūzē. teorētiski).