10 Janvāris 2009 @ 13:07
Recepte, ko tuvākajā laikā plānoju izmēģināt  

Medus Kūka

Vajag:

  1. 1 glāze medus
  2. 4 gb olas
  3. 2-3 glāzes miltu
  4. 1.5 glāzes cukura
  5. 1 tējkarote ar kaudzi sodas
  6. naža gals sāls
  7. 800-1000 gr skabais krējums
  8. 1 paciņa vaniļas cukurs

Pagatavošana:

Olām pievieno ½ glāzi cukura, medu (ja sacietējis, jāpakausē), sāli, sodu. Visu ar karoti sakuļ, pamazām pievieno miltus līdz bieza krējuma konsistencei.

Ar margarīnu iesmērē cepamās plātis.

Mīklu uz plāts izlīdzina plānā kārtā ar aprēķinu, lai iznāk piecām kārtām. Cep cepeškrāsnī. Izcepas ļoti ātri, minūtes piecas.

Gatavās kārtas atdzesē.

Samaisa krējumu ar vienu glāzi cukura, pieliek vaniļas cukuru un smērē starp kārtām. Dekorēšanai izmanto atgriezumus no maliņām, sagrieztus mazos kubiņos.

Gatavu liek ledusskapī, ēd nākamajā dienā.

 

 

 
 
( Post a new comment )
[info]fanija on 10. Janvāris 2009 - 13:35
vienīgais, kas šai receptē mulsina, ir - bet kā tās plānum plānās kārtiņas no tās plāts lai noņem tā, ka tās neizjūk. (jo vispār ar taisos šito dabūt gatavu)
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
eternaldreamer[info]eternaldreamer on 10. Janvāris 2009 - 14:56
varbūt, ka apakšā jāklāj cepampapīrs un jāņem ārā ar tā palīdzību.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)