(bez virsraksta)

« previous entry | next entry »
8.. Aug, 2013 | 10:34 pm

Ai ai ai, šodien taupībiņa nesanāca.
Karoč:
Pusdienas Ls 1,31
Apelsīnu sula "Gutta" 1l Ls 0,89
Kartupeļi 3kg Ls 0,45
Iepirkumu maisiņš Ls 0,05
Alus "Žiguļovskoje" 4% 500ml 4 gab Ls 1,48
Alumīnija folija "Optima" Ls 0,49
Gurķi LAUKU īsie sveramie Ls 0,33
Majonēze OPTIMA LĪNIJA 12% Ls 0,13
Tomāti JAUNA RAŽA LATVIJA Ls 0,24

Tātad kopā šodien vājprātīgais šķērdētajs es iztērēju Ls 5,37
Daudz bļin.
Bet nu attaisnojums ir tāds, ka vakariņas - ugunskurā cepti kartupeļi ar piedevām un alus tika pirktas divām personām, skaidrs? ;)

Link | Komentēt | Add to Memories


Comments {3}

(bez virsraksta)

from: [info]saules_baterija
date: 8.. Aug, 2013 - 11:47 pm
Link

es brīvdienās braucu uz laukiem, stāsti man, kā pareizi kartupeļus cept ugunskurā!

Atbildēt | Diskusija


naivums

(bez virsraksta)

from: [info]naivums
date: 9.. Aug, 2013 - 07:49 am
Link

Nu ir tā. Kartupeļus var tīt folijā un var netīt. Tinot tā padarīšana ir drusku tīrāka, kaut gan rokas būs mellas tā pat. Satin viņus folijā. Nozodz malku, iekurini ugunskuru. Kurini, kamēr ugunskurā vietām ir ogles un skaties lai nav milzu liesma. Tad tur, kur ir ogles samet iekšā sudraba lodes. Sagatavo bakstāmo koku. Ar bakstāmo koku ik pa brīdim apgrozi un aprušini oglēs tos kartupeļus. Atkarībā no temperatūras optimālais cepšanas laiks svārstās no 10-20 minūtēm, es vakar secināju, ka 15 minūtes laikam ir īstais laiks, bet nu tas atkarīgs no ugunskura, mēness fāzēm utt. Pilnīgi vienmērīgi izcept ir grūti, tā kā var gadīties, ka vai nu pa vidu būs vēl drusku pa cietu, vai kādā malā drusku sadedzis. Bet nu tāpēc jau tie ir ugunskurā cepti kartupeļi. Pasniegt ar sāli, pārējās piedevas var variēt. Lai labi garšo!

Atbildēt | Iepriekšējais


(bez virsraksta)

from: [info]junjala
date: 8.. Aug, 2013 - 11:54 pm
Link

Ja to sadala uz divām personām, tad viss iekļaujas :) Man šodien sanāca pa nullēm :) Māsīca atveda lno laukiem visādus labumus un pa ilgiem laikiem sanāca mammu apciemot.. :)

Atbildēt