-9kg 3 mēnešos

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ululate @ 05:29 pm:

apēdu sviestmaizi (+100 kcal).

Lai šim ierakstam būtu arī kāds cits saturs, pastāstīšu brīnišķīgas   (izlasīju sen atpakaļ Dienā, kulinārijas sadaļā):

1 burc. marin. bietes
puskāpostgalva (maza)
burkāni

Kāpostu sarīvē uz rupjas rīves un liek vārīties (es lieku kubiņ-buljonā). Burkānus sarīvē un apcep pannā (šeit es parasti mazliet piegrēkoju un pieliekt drusku kečupu). Kad tie pamīksti, pievieno bietes, lai viss vnk vienmērīgi sajaucas, neko vairs necep. Tikmēr kāposti katlā jau gatavi - piegāž pannas saturu klāt, pieliek ķimenes, lauru lapas, piparus, ķiploku, utt., atstāj, lai minūtes 15 viss savelkas un tā. Es piepilinu arī mazliet etiķa, jo man garšo, ja drusku cērt kaklā asums.

Gandrīz nekādu kaloriju, tik cik buljons, toties zupa ir ļoti, ļoti garšīga.
Pat bērns un vīrs ēd - šis vispār tāds universāls ēdiena garšīguma verificētājs, ķipa sievietes pašas jau vienalga ko ēdīs, bet nu ja ēd vīrs un bērni, tad ir kaut kas ļoti garšīgs tiešām :)



Comments

[User Picture]
From:[info]aleja
Date:January 24th, 2007 - 08:54 pm
(Link)
mana mamma gatavo līdzīgu zupu, apcepot rīvētas bietes un burkānus un pieliekot klāt tomātu pastu, un tad to visu vārot pupiņu buljonā (iepriekš jāvāra pupiņas), vēl liek klāt kartupēlus un kāpostus, ķimenes, laura lapas, etiķi un to visu sauc постный борщ, ko ēd gavēņa laikā. to viņai iemācīja vīra brāļa sieva no Ukrainas. Noteikti mierīgi var pielikt kādu kartupeli, jo 100 g kartupeļu ir tikai 70 kcal. Pupiņas, šķiet, arī nav īpaši "speķainas". Un var jau pašam tas nemērcēt un nevārīt, bet izmantot konservētās. A, vēl joks ir tāds, ka bietes jāliek pašās beigās, jo citādi bietes vārot sarkanā krāsa izbalē.
Powered by Sviesta Ciba