Tā nu es beidzot izlēmu izcept to medus kūku. Iesākumam recepte:
Mīklai: 2 -3 glāzes milti, 80 g. sviesta, 1 tējkarote sodas, 1 glāze cukura, 4 ēd. karotes medus, 4 olas.
Pildījumam: 1 kg krējuma, 1,5 glāzes cukura vai arī liek kondensēto pienu.
Sviestu, cukuru, medu izkausē vienā masā (kausēju ūdens peldē). Liek klāt sakultas olas, sodu un miltus (miltus uzreiz visus klāt neber, ber tik daudz līdz visas masa ir aptveni tikpat bieza cik krējums). Cep plānā kārtā līdz paliek brūna. Ļauj atdzist un tad starp kārtām smērē vai nu skābo krējumu+cukuru vai arī kondensēto pienu.
Mīklas masa man iznāca tīri normāla, bet vārdus ''plāna kārta'' tiešām jāņem nopietni. Man jau tā likās, ka lieku plānu kārtu, bet šī neliete grib uzpūsties, sanāk gandrīz vai tā drusciņ apsmērēt to cepamo papīru. Problēmas bija ar krējumu, jo šis pa visām varītēm gribēja tecēt ārā. Izdomāju, ka varbūt pirms smērēšanas iekšā krējumu varētu paturēt ledusskapī, jo kad kūku ielika ledusskapī, tad tecēšana beidzās. Vispār jau tā kūka ir garšīgāka otrajā dienā. Galu galā esmu apmierināta. Nākamreiz taisīšu ar kondensēto pienu.