[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Alus sīpolzupa
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.


[mena]
Subject:Alus sīpolzupa
Time:09:19
(recepte diemžēl vēl nav izmēģināta, tāpēc citēšvārds vārda kā no žurnāla "Labu apetīti" 12/2005. Bet izskatās, ka viss jau vārds vārdā nav jādara.

4 personām - gatavošans laiks 30 min.

1.5 l Aldara Zelta alus
4-5 lieli sīpoli
2 olas
3 ēdk. Sviesta
5-6 ķiploku daiviņas
2 ēdk. kaltētu raudeņu
4 šķēles tostermaizes
3-4 ķiploku daiviņas
3-4 pēteršīļu zariņi

1. Vāri zupu. Sīpolus nomizo un sagrie plānās pusripiņās. Ptersīļus smalki sakapā. Izkausē katliņā pusotras ēdamkarotes sviesta, ieliec sīpolus, pēc garšas pieber sāli un apmaisot cep uz vidējas uguns, kamēr sīpoli zeltaini. Pakāpeniski, ļaujot noplakt putām, piele alu un ieliec kaltētu raudeni. Vāri zupu uz nelielas uguns 10 min.

2. Cep grauzdiņus. Kamēr vārās zupa, nomizo ķiploka daiviņas un un izspied caur ķiploka spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves, pārkaisi ar sāli un sajauc ar atlaidinātu sviestu. Ar gatavo masu plānā kārīņā apzied maizes šķēlēm vienu pusi. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, uzliec maizes šķēles uz restītēm ar apziesto pusi uz augšu un cep 6-8 minūtes , kamēr tās zeltainas. Katru grauzdiņu pa diognāli pārgriez uz pusēm.

3. Pievieno olas un pasniedz. Sakul olas un tievā strūkliņā lej zupā, visu laiku maisot katla saturu. Pēc garšas pievieno sāli un 3/4 sakāpāto pētersīļu. Vāri vēl 3-5 minūtes unz nelielas uguns. Lj gatavo zupu šķīvjos, katrai porcijai uzkaisot virsū nedaudz sakapātu zaļumu. Pasniedz siltu ar ķiploku grauzdiņiem.
comments: ir doma Previous Entry Tell A Friend Add to Memories Next Entry


[info]chimera
Link:(Link)
Time:16:06
jē, paldies! paprovēsim :)
(Reply to this)

[icon] Mājsaimnieču klubiņš - Alus sīpolzupa
View:Jaunākais.
View:Arhivētais.
View:Draugi.
View:Par sevi.