Thu, Jun. 30th, 2011, 06:46 pm
Uzmanību! Ieraksts satur uzmācīgas pamācības!!!

Tad nu es jums teikšu tā!
Audzēt savus dārzeņus ir tik afigenna forši, ka nespēju sevi iedomāties to vairs nedarām. Ja vien neesi nenormāls perfekcionists, kas ar sirdi un dvēseli nīst nezāles, tad jāsaka, ka viņas nelielā daudzumā nemaz nav tik kaitīgas, ja izvēlas normālas kultūraugu šķirnes, tad jāravē ir labākajā gadījumā reizi nedēļā pa stundai, protams, ja jums ir apmēram tikpat liels dārziņš, kā man, un es teikšu, ka tas nav tikai pāris dobītes, bet gan 18, dažāda izmēra, bet ar vidējo lielumu1,5 m2. Ja augus nemēģina nobeigt un šad tad aplaista, viņi aug paši, ja nezinājāt. Ja vēl tiek veidota komposta kaudze, nekāds cits mēslojums nav nepieciešams.
Ja jums nav dārza, tad pareizi dzīvot nozīmē audzēt uz palodzes visu, ko vien var, piemēram, kressalāti aug visos apstākļos, baziliks un sīpolloki arī. Vēl daudz ko var audzēt gandrīz visos apstākļos. Vēl - diedzēšana!!!! Piemēram, ķīnas pupiņas pa divām dienām tā sadiedzējas, ka var ēst visu dienu.
Ko ar to visu dara? BLENDERĒ!!!
Ārprāts, kā es esmu nojūgusies ar blenderi! Sajūta, ka galva tajā saspiesta, bet tā ir laba sajūta.
Piemēram, paņem ēdamkaroti krējuma, un tam klāt liek:

1 tomāts
3 redīsi
sauja diedzētu ķīnas pupiņu
ceturtdaļa sīpola
1 ķiploka daiviņa

nenosakāms un variējams daudzums:
baziliks
kressalāti
dilles
pētersīļi
spināti
loki
portulaka
brūnvālīte
skābenes
piparmētras un viss, ko vien var izaudzēt

tiktāl kultūraugi, bet arī:

gārsas
nātres
virza
kadiķu un priežu pumpuri
kadiķogas
pieneņu lapas utt viss, kas vien atrodams un ēdams

pievieno sāli un piparus, kā arī citas garšvielas, maltas linsēklas, citādas sēklas, ja ir vēlme, bet var iztikt.

Kas te tikko pēc blenderēšanas sanāca?

Jebkas!!!!! Šādu mērci var liet uz griķiem, pievienojot gurķus izmantot kā šķidrumu aukstajām zupām, to var liet pāri salātiem, uztverot to kā papildinātu krējumu, tajā var mērcēt dārzenīšus un ēst kā uzkodas utt, utjp

Kāpēc tā vajag darīt? Jo var samalt VISU, ko citādi izmestu ārā - lielus kātus, apvītušas lapiņas, un vispār beigās apēst ļoti daudz labuma, ko citādi neiekrimstu, pie tam viss ir samalts un ļoti labi uzsūcās. Blenderējot zaļumus var sev nodrošināt ļoti daudzveidīgu pārtiku, jo zaļumi satur katrs citādus vitamīnus un minerālvielas, kuras šādā veidā var ļoti ātri, ērti un garšīgi apēst. It sevišķi jau, ja tikko no dobes vai kaut vai no palodzes.


Vot, tā vajag dzīvot!!!!!!!! Bet es tiešām domāju, ka tas ir forši. Es mīlu blenderi :)