April 2008   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Posted on 2006.01.20 at 19:26
[info]ganesha , iedod, lūdzu, auzu pārslu cepumu recepti...

Comments:


[info]ganesha at 2006-01-20 20:02 (Link)
Es mēģināšu atcerēties. Tev vajadzēs: 1 paku auzu pārslu (~500g); 200 g cukura; 200 g sviesta; 4 olas.
Uz pannas izkausē 1/2 no sviesta. Tajā sviestā apgrauzdini ~4/5 auzu pārslu. Uzmanies, lai nepiedeg, jo tad nav īpāsi garšīgi, ja ir rūgtuma piegarša. Kādā palielākā bļodā(pēc tam tās grauzdētās būs jāber klāt.. un arī vieglāk maisīt būs) atlikušo sviestu saputo ar cukuru. Tās apgrauzdētās pārslas drusku padzesē un ber klāt sviestam ar cukuru. Ber arī tās palikušās 1/5 pārslas. Samaisa. Tad liek klāt olas. Atkal maisa. Tad uz plāts leik mazas piciņas, jo lielās vidū neizcepas un mēdz jukt ārā. Cep ~ 30 minūtes vai arī skatās, kad tās paliek tādas zeltaini brūnas.

Lai labi garšo..
sfargorter
[info]retrografs at 2006-01-20 20:07 (Link)
Un cik grādos - 200 ?
[info]ganesha at 2006-01-20 20:15 (Link)
Nezinu. Man mājās antīka gāzes plīts.. tai nevar uzregulēt kādu noteiktu temperatūru.
[info]shiry at 2006-01-20 20:08 (Link)
Vēl garšīgāk ir tad, ja pieliek klāt pāris pilienus kaut kādas mandeļu esences, bet ruma arī var.
[info]ganesha at 2006-01-20 20:16 (Link)
Vai sasmalcinātus riekstus :]
sfargorter
[info]retrografs at 2006-01-20 22:37 (Link)
Paldies par padomiem! Noderēs. Jautājums tik, kad saņemšos un uzcepšu...
Previous Entry  Next Entry