Posted by ganesha on 2006.01.20 at 20:02
Es mēģināšu atcerēties. Tev vajadzēs: 1 paku auzu pārslu (~500g); 200 g cukura; 200 g sviesta; 4 olas.
Uz pannas izkausē 1/2 no sviesta. Tajā sviestā apgrauzdini ~4/5 auzu pārslu. Uzmanies, lai nepiedeg, jo tad nav īpāsi garšīgi, ja ir rūgtuma piegarša. Kādā palielākā bļodā(pēc tam tās grauzdētās būs jāber klāt.. un arī vieglāk maisīt būs) atlikušo sviestu saputo ar cukuru. Tās apgrauzdētās pārslas drusku padzesē un ber klāt sviestam ar cukuru. Ber arī tās palikušās 1/5 pārslas. Samaisa. Tad liek klāt olas. Atkal maisa. Tad uz plāts leik mazas piciņas, jo lielās vidū neizcepas un mēdz jukt ārā. Cep ~ 30 minūtes vai arī skatās, kad tās paliek tādas zeltaini brūnas.
Lai labi garšo..
Uz pannas izkausē 1/2 no sviesta. Tajā sviestā apgrauzdini ~4/5 auzu pārslu. Uzmanies, lai nepiedeg, jo tad nav īpāsi garšīgi, ja ir rūgtuma piegarša. Kādā palielākā bļodā(pēc tam tās grauzdētās būs jāber klāt.. un arī vieglāk maisīt būs) atlikušo sviestu saputo ar cukuru. Tās apgrauzdētās pārslas drusku padzesē un ber klāt sviestam ar cukuru. Ber arī tās palikušās 1/5 pārslas. Samaisa. Tad liek klāt olas. Atkal maisa. Tad uz plāts leik mazas piciņas, jo lielās vidū neizcepas un mēdz jukt ārā. Cep ~ 30 minūtes vai arī skatās, kad tās paliek tādas zeltaini brūnas.
Lai labi garšo..