Underground music - Art, progressive rock [entries|archive|friends|userinfo]
Underground music

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| alternative.lv hc.lv basement.lv Thursday 12th ]

Art, progressive rock [18. Jan 2005|12:20]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

underground

[3_5469mhz]
[Mūzika |Aurora]

Klubs Depo - 19.01.2005


HOLOGRAM

JUGRA

CAT’S CRADLE

HELĒNAS KOZLOVAS GRUPA

OLIVE MESS

www.olivemess.com

Ieeja 3 Ls/ 4 Ls pēc 22.00, draugiem/ biedriem 1 Ls


HOLOGRAM – art-rock (progressive)

Grupa pastāt no 2000. gada augusta. Pirmais grupas nosaukums bija Armadillo. Kopš tā laika grupas sastāvs bieži tika mainīts. Uz doto brīdi pastāvīgi grupā Hologram spēlē trīs cilvēki: Mihails Gubenko – ģitāra, Dmitrijs Rumjancevs – balss, akustiskā ģitāra, Andrejs Kosarevs – bungas. Šajā koncertā grupas sastāvā spēlēs grupas OLIVE MESS bas-ģitārists – Deniss Arsenins.

OLIVE MESS – art-rock (progressive)

www.olivemess.com

Grupa radās 1998. gadā. 2002. gadā Francijā viņi izlaida savu pirmo disku – Gramercy. Pastāvīgais grupas sastāvs ir trīs cilvēki: Deniss Arsenins – bas-ģitāra, Aleksejs Sjomins – ģitāra, Edgars Ķempiņš – bungas. Bieži vien kopā ar grupu OLIVE MESS uzstājas soliste – Ilze Paegle.

CAT’S CRADLE – art-rock (progressive)

Edgars Ķempiņš – bungas (Rēzekne)
Aleksandrs Marjevičs – ģitāra (Daugavpils)
Māris – bas-ģitāra (Rēzekne)
Kirills Rezniks-Martovs – ģitāra, balss (Rīga)

Mēs ar Kirillu satikāmies 2001. gada vasarā. Un sākām spēlēt! No sākuma sastāvs bija cits, bas-ģitāru spēlēja Ženja no Rock’n’Roll Games uzvārdu neatceros. Otro ģitāru spēlēja Saša Volperts, kurš tagad spēlē grupā Holly Lamb. Drīzumā Saša aizgāja, un sākās eksperimenti ar sastāvu. Taustiņi, fleitas, vijoles, u.t.t., bija brīdis, kad grupas sastāvā vienlaicīgi spēlēja 9 cilvēki!!! It kā nebija slikti, bet, kad grupā ir par daudz cilvēku, ir grūti mēģināt – viens slimo, otrs dzer, u.t.t.

2002. gadā es satiku Sašu Marjeviču, pirms tam arī bijām pazīstami (viņš ir mans tautietis no Daugavpils), bet kopā mēs pirms tam nebijām spēlējuši. Galu galā viņš aizņēma otrā ģitārista vietu. 2003. gadā aizgāja Ženja, bet man padomā jau bija vēl viens tautietis – Māris !!! Lūk šādā sastāvā mēs spēlējam līdz šim brīdim.

Laiku pa laikam grupā parādās kaut kādi taustiņņieki u.tml., bet pagaidām neveiksmīgi!!! Domāju, ka pēc koncerta ķeršos pie tālākas sastāva veidošanas (gribētos vēl vijoli, taustiņus un var arī kaut kādu fleitu), vai maz vēl latgaliešu uz šīs zemes...

JUGRA

Spēlē krievu rock ar ētniskās mūzikas elementiem. Ir viens albūms, kas ierakstīts Krievijā. Grupa spēlē apmēram reizi mēnesī. Ir spēlējuši Maskavā "Gorbuškā" festivālos kopā ar tādām grupām kā ČAIF, DDT, u.tml.

Sastāvs: Romans Kuevda - vokāls, ritm-ģitāra, Jevgenijs Romanovs - solo-ģitāra, Antons Bolšakovs – bungas, Aleksejs Blinovs - bas-ģitāra

Helēnas Kozlovas grupa parādījās 2002. gadā kā grupu „Skumju Akmeņi” un „Облака” solistes Helēnas Kozlovas un grupas „Облака” ģitārista Aleksandra Matvejuka duets. Tas aktīvi mēģināja un un uzstājās koncertos pasakas namā „Undīne”, klubos „Depo” un „Saxophone”, kā arī slēgtajos vakaros. 2004. gada jūnijā projektam pievienojās bas-ģitārists Sergejs Āboliņš no grupas „Заведомо”. Trio uzstājas zem darba nosaukuma «Pagaidām trīs». 2004. gada oktobrī Helēnas Kozlovas grupa tika papildināta ar saksofonistu Mārci Vasilevskis un vijolnieci Madaru Jauģieti. 2004. gada 26. novembrī grupa uzstājās uz festivāla „Bildes 2004” skatuves.

Helēnas Kozlovas grupa spēlē autor-bosanovas stilā.

Sastāvs:
Helēna Kozlova - balss, akustiskā ģitāra
Aleksandrs Matvejuks - solo-ģitāra
Sergejs Āboliņš - bas-ģitāra, back-vokāls
Mārcis Vasilevskis - saksofons
Madara Jauģiete - vijole, back-vokāls
Linkir doma