Telpaugi, istabas augi, zaļie draugi...

Post a comment

Cietējpuķe, Pasiflora (Passiflora)

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Mūžzaļš vīteņaugs ar lielām tumšzaļām trīsdaļīgām līdz septiņdaļīgām lapām un spirāliskām stīgām. Cietējpuķes nosaukums radies tāpēc, ka ;ipatnējie ziedi it kā simbolizē Kristus ciešanas: zieda vainags nozīmē ērkšķu kroni, piecas putekšnīcas - brūces un trīs dīksnas - naglas.

Novietojums.
Ļoti gaišā vietā, vasarā arī ārā. Necieš caurvēju. Vislabāk aug telpās, kur logi vērsti uz dienvidiem, dienvidrietumiem. Ziemā 6-8C temperatūrā gaišā, labi vēdināmā telpā.

Kopšana.
Sākot uzziedināšanu, jānovieto siltā un maksimāli gaišā vietā. Lai krāšņi ziedētu, vajag daudz ūdens un barības vielu. Apgriezt var arī veģetācijas periodā - būs vairāk dzinumu un ziedu. Vajadzīgs režģis kāpelēšanai. Ziedi veidojas tikai uz jaunajām vasām, tāpēc vecos dzinumus apgriež. Pirms ziemošanas garie dzinumi jāapgriež, atstājot vienīgi 50cm. Jaunaugi jāpārstāda katru gadu, vecākie tikai, kad vajadzīgs. Vasarā bagātīgi jālaista un jārasina, lai augs neiekalstu, jo tad var nobirt ziedpumpuri.

Pavairošana.
Ar galotņu spraudeņiem, augsnes temperatūra 25C, vai ar vecāku augu sakņu dzinumiem. No sēklām audzētie eksemplāri mēdz ziedēt vēlu un skopi.

Slimības.
Tīlkērces, tripši; sakņu un kātu puve, ja augsne mitra un auksta.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:
Powered by Sviesta Ciba