x-ƒ (x_f)

Dažas poblēmas 

pirmdien, 11.07.2005 @4:37 pm | x-ƒ

Izveidoju jaunu stilu savam žūrnālam un saskāros ar dažām problēmām. Viena ir ar S2, otra – ar HTML (drīzāk jau CSS).

Vispirms par izskatu. Vai kāds var pateikt, kāpēc Saitekomentāri izskatās tik stulbi, ja skatās ar MSIE? Turklāt, ne vienmēr un ne visi komentāri, bet daļa. Nekādas likumsakarības. Viens ir normāls, bet otram līnijas pielipušas pie kreisās malas. Es neesmu atradis, kas tur par vainu un ko darīt. Varbūt kāds var ieteikt, uz ko man skatīties?

Un par S2 kodu. Gribēju to taisīt pēc iespējas vienkāršāku, tāpēc nolēmu, ka izmantošu vienu S2 funkciju visur, kur jāizvada ieraksts, – Page::print_entry (Entry). Tas darbojas ar žūrnāla, draugu, dienas un ieraksta lapu. Bet nestrādā komentēšanas lapā, jo šajās, kur strādā, funkcijai tiek padots mainīgais ar tipu Entry, bet komentēšanas lapā objekts $.replyto (kas var saturēt gan ierakstu, gan komentāru) ir ar tipu EntryLite. Līdz ar to komentēšanas lapai man vienkārši jānokopē Page::print_entry (Entry) kods un jāizlabo, lai tas darbotos ar $.replyto. Nav jau grūti, bet vairs nav tik universāli, kā es gribētu, turklāt tikai vienai lapai. Vai tur var ko darīt?

ja es redzu to pašu, ko Tu,.. | wasted (atbildēt)

otrdien, 12.07.2005 @2:55 am

ja es redzu to pašu, ko Tu, tad, piemēram, apmale nozūd tikai tiem ierakstiem, kurus izstiepj jūzerpiki, un man ir nojausma, ka tas tā ir dēļ IE interesantajām attiecībām ar 'float.' (tie attēli ir ar float?) neko gan nevaru ieteikt, taču atradu it-kā risinājumu kam citam, šķiet, saistībā ar to pašu 'peldēšanu.' SaiteIE6 Peekaboo Bug. lai gan, varbūt tas tikai man gadās. bet varbūt ne tikai man, un risinājums arī tām apmalēm noder.

s2... neko neatceros :) tāpēc vairāk kā minējums : tai ReplyPage klasei arī ir print_entry(Entry) metode, kā šķiet. ja vien tā nedara kaut ko tik nepieciešamu, ka jau ir aizņemta, pamēģini izveidot tukšu Entry objektu iekš ReplyPage::print_body() vai kā viņu, savienādo visu nepieciešamo (un iespējamo) no EntryLite $.replyto uz Entry (nezinu, vai to var paveikt īsāk, Entry = EntryLite laikam jau nederēs) un iebaro print_entry(Entry). ja sanāk un der, forši, ja ne, skatīt otro teikumu šajā rindkopā.
bet laikam jau nesanāks un.. | wasted (atbildēt)

otrdien, 12.07.2005 @4:42 am

bet laikam jau nesanāks un nederēs :)
x-ƒ (x_f)
Ar to MSIE būšanu es.. | x-ƒ (atbildēt)

svētdien, 17.07.2005 @3:43 pm

Ar to MSIE būšanu es noteikti pacīnīšos. Paldies par linku! Tur vēl šis tas noderīgs atradās. Tā ka tiešām paldies!

Bet ar EntryLite pārveidošanu par Entry.. Es izdomāju, ka labāk piecietīšu, nekā tur čakarēšos. It kā jau grūti nebūtu (vien tagad neizmēģinājis šaubos par tiem read-only), bet tad man arī tā Entry::print_entry() būtu jāmaina, lai tā skatās, kas viņai īsti padots un vispār. Dzīve sarežģītos vēl vairāk. :)
nu, es gan pačakarējos :).. | wasted (atbildēt)

svētdien, 17.07.2005 @7:38 pm

nu, es gan pačakarējos :) un varu tikai apstiprināt Tavas šaubas par read-only.
x-ƒ (x_f)
Stulbi. Kaut kā nav līdz.. | x-ƒ (atbildēt)

pirmdien, 18.07.2005 @9:37 am

Stulbi. Kaut kā nav līdz galam izdomāts, ja visiem skatiem var izmantot vienu un to pašu Page::print_entry(Entry), bet ReplyPage to nedrīkst.
Tad neko.

Par Peek-a-boo kļūdas labojumu liels paldies! Tiešām tas arī bija pie vainas. Tūlīt jaunais kods tiks iedzīvināts..
Pietika CSS kodā ielikt vienu, neko neizsakošu rindiņu. :)
* html div.posttext {height: 1px;}
lūgtum :) ja reiz esmu.. | wasted (atbildēt)

svētdien, 24.07.2005 @4:14 am

lūgtum :)

ja reiz esmu šeit, tad varētu pajautāt, vai Tu lieto Operu (testiem, ne vairāk), un kāpēc Tu izmanto img ar alt atribūtu "Saite" pie saitēm, nevis izmanto CSS (padding left, background) un paļaujies uz faktu, ka tāpat jau ir skaidrs, ka tā ir saite. bet varbūt nejautāt? :) reizēm tā bultiņa turas ierakstam pie malas, nevis blakus saitei.
x-ƒ (x_f)
A baigi forši! Sen jau.. | x-ƒ (atbildēt)

pirmdien, 22.08.2005 @11:43 am

A baigi forši! Sen jau vaidzēja pielikt to mazo bultiņu kā fonu.
Paldies!
Rinalds Kārkliņš (sb)
nu man jau ieprieksheejais.. | Rinalds Kārkliņš (atbildēt)

piektdien, 15.07.2005 @9:16 am

nu man jau ieprieksheejais labaak patika.