Piektdiena, 23. Apr 2004, 19:32
[info]hemmis: Roboti

tas ir vāks! nebiju redzējis, kā roboti staigā un gorās kā cilvēki. jāatzīst, biju smagi atpalicis savās domās par kibernētiku, līdz noskatījos šo filmiņu (tenx jerrym) , kur Sony roboti QRIO kustās perfektā sinhronā dejā.
Parakos tīklā vēl, atradu arī Honda robotu ASIMO, iesaku paskatīties filmiņas, kur jamie žiperīgi staigā apkārt. Atliek gaidīt sērijveida ražošanu par pieņemamām cenām ;) Pielietojumu atradīsim kā nu kurš :D

saites:

Sony QRIO

Honda ASIMO

Zmp NUVO


Piektdiena, 23. Apr 2004, 20:35
[info]muchacho

Tie dejojošie roboti mani patiesi pārsteidza. Bet ne jau viņu deja. Tas viss, protams, ir lieliski, bet viņi arī skrēja, kas robotu pasaulē ir apsveicami. Bet vēl viena lieta, kas bija vislabākā bija tas, kā viņš meta bumbiņu. Satvēra un meta, turklāt veiksmīgi. Satveršana patiesībā robotam sagādā problēmas, jo tur baigie sensori or smth. nepieciešami, tāpēc arī pietiekoši vērā ņemama lieta. Vispār jau jauki.

Pirmdiena, 26. Apr 2004, 14:42
[info]hemmis

hm, vo to gan neesmu redzējis, kā jamie priekšmetus mētā.
bet tie Honda roboti gan baigie zvēri - 1,80 un sver virs 200 kg..

Otrdiena, 27. Apr 2004, 18:30
[info]muchacho

mhm .. es biju baigi pārsteigts, kad tas mazais robots to tenisa bumbiņas lieluma bumbiņu meta. Vispār baigi cool sasniegums ar to mešanu.

Tie lieli zvēri patiesībā ir diezgan tizli :) Nu viņi var staigāt un arī vienā raidījumā redzēju, ka tur baigos gadus strādāja, lai panāktu, ka tie lielie cilvēkveidīgie roboti spētu pa trepēm uzkāpt .. bet panāca tomēr. lai gan lēni kāpj, tomēr kāpj :)