29. · februāris


Čārlzs Bukovskis "Sievietes"

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Taču melot cilvēkam par viņa talantu tikai tāpēc, ka viņš tev sēž pretī, ir pagalam nepiedodami, jo tas ir mudinājums viņam neatlaidīgi turpināt, un tieši tādā veidā cilvēks bez īsta talanta visnejēdzīgāk izniekot savu dzīvi. Taču daudzi mētājas ar šādām uzslavām, galvenokārt draugi un radinieki.

***

Tā ar cilvēkiem ir. Jo ilgāk viņus pazīst, jo vairāk dīvainību viņos parādās. Dažreiz dīvainības ir uzjautrinošas - sākumā.

***

..ja tev pret kādu personu ir kaut cik siltas jūtas, tad labāk nogaidīt. Ja tev viņa uzreiz sāk riebties, tad labāk uzreiz arī izdrāz; ja neriebjas, tad jānogaida, pēc tam jāizdrāž un nīst varēs vēlāk.

***

Ja notiek kaut kas slikts, tu dzer, lai to aizmirstu; ja notiek kaut kas labs, tu dzer, lai to aizmirstu; un ja nenotiek nekas, tu dzer, lai kaut kas notiktu.

***

..viņa sāka mums skaidrot, ka arī dzīvniekiem esot dvēsles. Neviens neapstrīdēja viņas viedokli. Mēs zinājam, ka tas ir iespējams. Tikai nebijām pārliecināti, vai dvēsele ir arī mums.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 28. Novembris 2006, 23:51, [info]hashtreck commented:
m
pedejais baigi labs! :)
* * *
[User Picture]
On 29. Novembris 2006, 00:26, [info]orchid commented:
Par pirmo rindkopu. Tas tā ir, jo cilvēki neprot uztvert kritiku. Viņi vienmēr apvainojas, tādēļ, lai nesabojātu attiecības, saka tikai labo, vai liekuļo. Par nelaimi arī es esmu sākusi to darīt..
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry