Jautri pastāsti - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 28., 2004


[info]snorke15:12 - studentu prakse

dziivojam mazaa lauku skolinjaa jaukaa Latvijas nostuurii
pa dienu - izliekam lamatas zirnekjliem, kjerstam spaares, izsekojam skudras,,,

Bet - apkaart ir ne tikai insekti, bet arii vieteejie - pleciigi traktoristi, pupiigas zeltenes,,, kaa nojaushiet shii populaacija 20 gadu vecumaa var intereseet vairaak kaa insekti :) Nu - un studentus skolo 2 botaanikas profesori - suunu prof. un kjeerpju prof., kuru lielaaka bagaatiiba ir suunu-kjeerpju kolekcija

Nez kaa - bet maaciibspeekus saak maakt nelabas nojautas - studenti no riitiem samiegojushies ,,, bet vakaros ap skolu duuc kaukaada tehnika ,,,iziet naktii apgaitaa - studenti nav gultaas (vismaz nav gultaas pa vienam), pa gaitenjiem vibree ciema donzhuaani, bet svetajaa telpaa - kur glabaajas 300 gadiigaa Linneja suunu kolekcija - vieteejaas skaistules dejo striptiizu

Tiek ieviesti strikti likumi: peec 11 durvis sleedzam, nepiederoshiem ieeja aizliegta, miers un klusums, peec 1. paarkapauma - briidinaajuma shaaviens, peec 2. - alma mater uz muuzhu sleegta

Iznjeemums: studenti, kuriem zinaatniskais darbs sasistiits ar nakts peetiijumiem.

Nu - man bija darbs par naktstaurinjiem, kaadam puisim - par puuceem, veel kaadam - par sikspaarnjiem. Taa nu mums bija legaala atljauja.
Zinaatne izpaudaas taa:
apziedu palagu ar medu, izplaaju, spiidinaaju lukturiiti un gaidiiju upurus ar eetera pudeliiti kabataa. Puucists atkal gaidiija puuchu uhu-hu, bet sikspaarnists - nezinu, laikam treneeja ausi uz ultraskanju

Nu, zinaatne laba lieta, bet ne jau cauru nakti. Iecieniits muusu marshruts bija avenes. Neticami Latvijas ainavai - bet netaalu pletaas avenju plantaacijas. Eh,,, nekur nevar izjust dziives pilnestiibu un dievu labveelibu taa kaa juulija naktii avenju laukaa :)

Taa nu mees ogojam - shoreiz pat liidzi bija 3litru burka cietumaa nikstoshajiem biedriem - taalumaa sunja rejas, kas aizdomiigi tuvojas,,, nu ko, dipada dapada - burka piespiesta pie veedera, paari seetai, tikko uzlecu uz shosejas - taa kaaja kjeras,,, pieceljos no avenju un stikla zupas - visi loceklji darbojas,,, tikai taa sula liist un liist,,, pieskrien biedri - kas i ? banditskaja pulja ! - izraadaas
lauska izcirtusi caurumu saanos, liist kaa no struuklakas

Meegjinu aizspiest bruuci ar plaukstu kaa Merkucio, bet diez ko neliidz, nekaa paarsienama, kaa varat iedomaaties, nav, kursh ta vasaras naktii staiga ar mutautinjiem :) beigaas - kad uz baltaa celja aiz manis velkas saarta sliede, puuchu biedrs novelk savu vieniigo T-kreklu un abi paarsien manu caurumoto torsu. OK, nolemjam, ka jaaiet pastraadaat.

Pusceljaa muus sasniedz motora plerkstonja, paraadaas braucamriiks ar 2 vieteejiem dzigitiem. Te jaasaka, kas starp muusejiem un vieteejiem puishiem pastaaveeja Monteki - Kapuleti attieciibas, kaut gan it kaa iemesla nebija - meitenju pietika un paari palika. Vienkaarshi pirmie otrus uzskatiija par bezceriigiem lauku idiotiem, bet tie otrie pirmos - par iedomiigiem jefinjiem.

Nu taa - vieteejie brauc garaam, kauko nobreecoties, tad atgriezhas, atkal kauko rupju nokliedz. Tad saak rinjkjot aizvien tuvaak, aizvien aizvainojoshaak :) Muuseejie ievelk galvu plecos un steberee uz priekshu - galugalaa ir faunas, nevis karatee speciaalisti :)

Tad puuchun peetnieks ieminas: nu aizverieties tak !
Ar to pietiek - mociits pietur, brashulji nolec - fuu, es nopuushos, shitie ir kaukaadi siiki kverplji, liidz pusei maniem staltajiem biologiem. Tikmeer viens kverplis izshauj duuriiti - neatceros, cik aakju vajadzeeja - vienu vai divus,,,
3 katraa zinjaa nee, un staltais biologs noveljas kaa maiss celja putekljos. Taalak nelasiit tiem, kam ir iluuzijas par cilveeku dzimumu :) Notikumi attiistaas galvu reibinoshaa aatrumaa: sikspaarnju peetnieks aizljeko - baltas zoles vien tumsaa nospiid. Bet abi lauku zeeni prieciigi un vienoti kjeras pie procesa, ko vareetu deeveet "atspaardiishana".

Ko man dariit - breekt : "Zeeni, nevajag !" ???

Turpat paari graavim caur aabeljzariem viid maaja - iedomaajieties: zemnieks gulj peec smagas dienas siena pljavaa, gotinja izslaukta, vaartinji aizsleegti, suniits palaists, tikai majas durvis aizmirsies aizsleegt ,,, pamostas: suns histeerijaa, virtuvee viss apgaazhas, istabaa ieskrien jaunkundze asiniis liidz aceem ar paveeli: "Aatri ! Vaajaakos sit !"

Gods kam gods, zemnieks nesamulsa. Un peec briizha meeness uz baltaa celja izgaismoja shaadu ainu: drukneejs zemnieka staavs, ko sedz only apakshbikses, toties rokaa - suudaina 3zaru daksha, apkaart leekaa apjucis suns, izkliedz skrienoshajiem jaunieshiem: Jurka ! Norausies tu man !
Nuko, pieceljam puuchu peetnieku, uzreiz jaasaka - apskaadeets jau bija, bet nekas naaviigs

Pateicamies zemniekam, solam aizsuutiit vinjam visus muusu peetiijumus un dodamies taalaak. Zinaatne jau laba lieta, bet shonaktij pietiks, domaajam klusinjaam atgriezties.

Bet - sikspaarnju peetnieks izraadaas nebija kluseejis. Vaardu sakot : ruukjuu ciemats ceelies ciinjai. Kurs ar taurinjkjeramo, kursh ar planktona tiiklinju, kursh ar laapstinju, visi bija augshaa un gatavi kauties par muuseejiem.

Pat profesors bij izliidis no gultas: KAS - atkal nekaartiibas ?


vispirms durvis paraadas Snorke - rotaajusies 3 l avenju un 1 l asinju. Skataas uz samulsushajaam sejaam un mundri zinjo: man bija atljauja - es taurinju kjeru !!! Naaves klusums. Snorke pskataas uz sevi - nav nevienas tiiras vietinjas. Nuja, pasliideeju, bet nekas nenotika !!!

Tikmeeer durviis tikpat klusu un neuzkriitoshi paraadas kails viiriesha torss ar brangiem zaaabaku nospiedumiem un zili sapampushu seju un - iejautaajas: Kapeec neguljat ?

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

> Go to Top
Sviesta Ciba