Patiesā notikumu gaita - ak tu jē

About ak tu jē

Previous Entry ak tu jē2. Jul 2004 @ 12:34 Next Entry
"Latvijas Pasts" izdod pastmarku Klintona vizītes Rīgā atcerei

2004.gada 2.jūlijs.

Informāciju sagatavoja Edijs Šauers, BO VAS "Latvijas pasts" preses sekretārs.

Otrdien, 6.jūlijā, "Latvijas Pasts" laiž klajā jaunu pastmarku par godu ASV prezidenta Viljama Džefersona Klintona vizītes Rīgā atceres desmitajai gadadienai.

Jaunajā pastmarkā būs attēlots Brīvības piemineklis un Brīvības statuja ar skatu vienam pret otru, kā arī kopā savijušies abu valstu karogi, tādējādi simbolizējot abu valstu – ASV un Latvijas – draudzīgās attiecības. To viena no spilgtākajām izpausmēm bija 1994.gadā – toreizējā ASV prezidenta V.Dž.Klintona vizīte Rīgā.

Pastmarka, kuras dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, tiks izdota 300’000 eksemplāros ar nominālu 40 santīmu. Līdz ar pastmarku tiks arī izdota speciāla pirmās dienas aploksne.

Filatēlistiem "Latvijas Pasts" rīkos pirmās dienas zīmogošanu, piedāvājot apzīmogot jauno pastmarku un tai veltīto aploksni ar tikai vienai dienai veidotu zīmogu, kurā redzams pastmarkas izdošanas datums, vieta un tēmas nosaukums. Zīmogošana notiks otrdien, 6.jūlijā, Rīgas 51.pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19, no pulksten 8:00 līdz pulksten 18:00.

Otrdien, 6.jūlijā, pulksten 12:00, Rīgas 51.pasta nodaļā, Brīvības bulvārī 19, par godu pastmarkas iznākšanai "Latvijas Pasts" kopā ar ASV vēstniecību Latvijā rīkos pastmarkas prezentāciju.

reflektēju - tā kā uz jaunās pastmarkas pats Klintons laikam nebūs vis, tad varbūt nodrukāt viņu otrā pusē (lai var nolaizīt)? un varbūt ar visu pēcpusi?

bet patiesībā - skumji, ka LP izdod pastamarkas par godu šādām "jubilejām". Ko mēs vēl varētu atzīmēt ar jaunu pastmarku?
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba