Patiesā notikumu gaita - Pievienosies konvencijai par rasisma un ksenofobijas noziegumu apkarošanu datorsistēmās

About Pievienosies konvencijai par rasisma un ksenofobijas noziegumu apkarošanu datorsistēmās

Previous Entry Pievienosies konvencijai par rasisma un ksenofobijas noziegumu apkarošanu datorsistēmās26. Mar 2004 @ 11:14 Next Entry
Rīga, 25.marts, LETA. Latvija pievienosies konvencijai par kibernoziegumiem un tās papildu protokolam par rasisma un ksenofobijas noziedzīgajiem nodarījumiem, kas tiek izdarīti datorsistēmās, šodien nolēma Ministru kabinets (MK).

Papildu protokols starptautiski nodrošinās piemērotos juridiskos pasākumus par rasisma un ksenofobijas propagandu, kas tiek izdarīta ar automātisko datu apstrādes sistēmu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu starptautisko stabilitāti, saskaņotu tiesību aktus, kas attiecas uz rasisma un ksenofobijas propagandas apkarošanu. Protokola mērķis ir ietekmēt jau iedibinātos principus cilvēktiesību ievērošanā, piemēram, par vārda brīvību, diskriminācijas izskaušanu nacionālajos tiesību aktos.

Lai saskaņotu Latvijā spēkā esošo Krimināllikumu (KL) ar šīs konvencijas un papildu protokola prasībām, ir jau izstrādāti grozījumi KL 77.pantā. kurš turpmāk paredzēs kriminālatbildību par aicinājumu uz agresīvu karu vai militāra konflikta izraisīšanu, vai genocīdu. Par šādu noziegumu personu varēs sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, bet juridisko personu sodīs ar likvidāciju vai tiesību ierobežošanu, vai mantas konfiskāciju, vai naudas sodu no 1000 minimālajām mēnešalgām līdz 5000 minimālo mēnešalgu.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]mako
Date: 26. Marts 2004 - 11:19
(Link)
www.latvians.lv iekrituši :)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba