Patiesā notikumu gaita - Komentāri

About Komentāri
iknedēļas Bībeles studiju pulciņš4. Augusts 2005 - 12:45
Saprātīgā pirmsākuma teorija, kuru atbalsta daži zinātnieki, kā arī bibliskā kreacionisma pārstāvji, apstrīd, ka evolūcija un dabiskā izlase pilnībā spētu izskaidrot sarežģīto dzīvības fenomenu. Saskaņā ar šīs teorijas sludinātāju viedokli dzīvība ir tik komplicēta, ka tā būtu varējusi rasties tikai kāda ārēja spēka ietekmē, tādējādi jābūt kādam "saprātīgam projektētājam", kas to radījis.

ASV prezidenta atbalstītāji konservatīvo kristiešu vidū un vadošais pētniecības institūts, kas atbalsta saprātīgā pirmsākuma teoriju, atzinīgi novērtējuši Buša izteikumus. Tie izraisījuši arī asu kritiku no teorijas pretinieku puses, kuri norāda, ka nav pierādījumu teorijas pamatošanai un ka tā nevar būt izglītības programmu pamatā.

Baltajā namā, kur saprātīgā pirmsākuma teorija apspriesta iknedēļas Bībeles studiju pulciņā, Buša padomnieks zinātnes jautājumos Džons Marburgers centās mazināt prezidenta izteikumu nozīmi, uzsverot, ka evolūcijas teorija ir mūsdienu modernās bioloģijas stūrakmens un ka saprātīgais pirmsākums nav zinātnisks koncepts.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Top of Page Powered by Sviesta Ciba