Patiesā notikumu gaita -

About  

Previous Entry 21. Jun 2005 @ 14:09 Next Entry

(biju palaidusi garām)

Minska, 16.jūn., LETA--RBC. Trešdien Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko parakstīja dekrētu, kas reglamentē valsts ierēdņu ārzemju komandējumus, atļaujot ierēdņiem uz ārvalstīm doties tikai ar prezidenta personisku piekrišanu.

Kā raksta avīze "Vremja novostej", Baltkrievijas ierēdņu ārzemju komandējums nedrīkstēs pārsniegt divas dienas.

Pagājušajā gadā Aleksandrs Lukašenko izdeva rīkojumu iespējami retāk izlaist bērnus ārstēties uz ārvalstīm. Kā uzskata prezidents, bērni no turienes atgriežoties ar patērētāja skatu uz pasauli.
"Lukašenko radītā sistēma zaudē salīdzinājumā ar Eiropas sistēmu. Kad cilvēki atrodas slēgtā telpā, viņiem šķiet, ka tas ir labākais, ko izgudrojusi cilvēce. Taču, saskaroties ar dzīvi citās valstīs, viņi no Lukašenko piekritējiem pakāpeniski pārvēršas par viņa pretiniekiem," viņa vārdus citē "Vremja novostej". Kā uzskata Anatolijs Ļebedko, izbraukšanu reglamentējošais lēmums liecina, ka vara nav pārliecināta par sevi pirms 2006.gada vēlēšanām.

Pēc Oļega Manajeva domām, ir vēl viens iemesls ierobežot Baltkrievijas valsts ierēdņu ārzemju komandējumus. "Pats prezidents nebraukā pārāk daudz, un viņam droši vien nav pārāk patīkami, ka citi brauc, piemēram, uz Vašingtonu vai Tokiju," uzskata sociologs.

(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba