muzons - Zubov-pop 1968 (mūzika un video) [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Zubov-pop 1968 (mūzika un video) [Mar. 4th, 2010|11:44 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
muzons
[zubovs]
Kā liels sieviešu vokāli instrumentālo ansambļu cienītājs Zubovs nolēmis dot savu ieguldījumu jaunākās latviešu paaudzes izglītošanā ne tikai politikā, bet arī "pareizā" mūzikā un iepazīstināt klausītājus ar grupu kura ietekmējusi droši vien visas Rietumu sieviešu dziedātājas, kā arī sieviešu vokālos ansambļus. Turklāt šo lēmumu stiprināja fakts, ka nesen kādā negadījumā gāja bojā pāris unikāli ieraksti, kas šim mērķim būtu derējuši vislabāk (bet par tām citreiz).

Bet šoreiz iesākumam padomju laiku sieviešu vokālais ansamblis no Polijas, kas saucas "Filipinki" ("Filipīnietes"), kuras dzied par Batumi, bet 8 collu 78 apgriezienu ieraksts izdots PSRS - Latvijas PSR plašu rūpnīcā "Meloģija":

Filipinki(Pol) - "Batumi / Mi Filipinki" 8"EP - 1968? [Melodija 0044573/4] (gads var nebūt precīzs, jo tolaik PSRS uz platēm vēl nelika gada skaitļus).

2 skaņdarbi - 13 MB - 5 min - mp3 192 kbps Folderā pieejamas arī vairākas draņķīgas ieraksta fotogrāfijas.

Photobucket

Un lūk arī tituldziesmas video no 1968.gada:

http://www.youtube.com/watch?v=lqyHVPVz9ms

Turklāt plates otrajā pusē varat iepazīties ar skaņuplašu lietošanas noteikumiem (diemžēl gan tikai krievu valodā - uz citām platēm būs arī latviski). Tas jaunam medijam, protams, ir pilnīgi normāli - Zubova rīcībā ir dueta Yaz (tas pats kas Yazoo) 1982.gada albums uz CD, kas jau 1982.gadā iznāca uz CD (lai gan oficiāli CD sāka plaši izmantot ne ātrāk kā 1983.gadā). Tad lūk arī šim diskam ir lietošanas pamācība... tikai angliski:

Photobucket

Ja rodas kādas problēmas ar materiāla iegūšanu, dodiet ziņu, nekautrējieties, mēģināsim tās novērst!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blutzeuge
Date:March 5th, 2010 - 09:59 am
(Link)
o, beidzot zubovs parādījies. vairāk šādas mūzikas, lūdzu.