muzons - Julien Mier - Have Courage Funny Thing [EP, 22:17, 256 kbps] [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Julien Mier - Have Courage Funny Thing [EP, 22:17, 256 kbps] [Nov. 30th, 2009|10:33 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
muzons
[tutik]
[Tags|, , ]

Žuljēns Mjē (Julien Mier) - jauns komponists no Nīderlandes studentu pilsētiņas Eindhovenas, kaut gan saknes stiepjās uz vēsturisko Francijas dzimteni. Piedzimstot 1989-ajā gadā un nodzīvojot kopš tā laika tikai 16 gadu, Julien sāka aktīvi nodarboties ar mūzikas producēšanu, paralēli to studējot kā zinātini Mūzikas un Tehnoloģijas skolā Hilversimā, kas ļāva viņam ar jauno tehnoloģisko sasniegumu palīdzību vērtēt mūziku pavisam no citas auss pozīcijas. Žuljēna "grupas" dalībnieki - kafija, cigaretes un banāni, bet iedvesmas avots ir ne tikai milzīgs pasaules līmeņa leģendas, bet arī lietas diezgan ikdienas - sākot vienkārši ar jūru un kāpām un ejot līdz pat maziņam skrāpējumam uz durvju stenderes.

Neskatoties uz savu vecumu, Žuljēns jau paspējis izdot pāris mini-relīzes ar neatkarīgo tīkla izdevniecību [net label] palīdzību: "Natural Scarf" ar "Foot Lovers Music" 2007-ajā un "Soon, Close, Maybe Too Far" ar japanās "BumpFoot" 2009.gada maijā.
2009.g. oktobris iezīmējās ar trešās EP relīzes "Have Courage Funny Thing" izdošanu. Interesi šai publikācijai izrādīja uzreiz trīs izdevniecības - tas pats "BumpFoot", kā arī Nīderlandes "Lomechanik" un Latvijas "INQB8R". Muzikantam, kā arī kopumā mūzikas industrijai, šī parādība ir diezgan jauna - jo, kā "ierasts", parasti ierakstu sagrābj savās spalvainajās ķepās tikai viens boss. Bet šeit mēs saskaramies ar brīvību, entuziasmu un komerciālo neatkarību visā pilnības un nevainības izpausmē. Īstenībā, sākumā Žuljēns esot aizsūtījis jauno darbu nu jau leģendārajai izdevniecībai "Morr", bet tur viņam atteica. Līdz ar to, varam patiekties finanšu "velbomjiem" par iespēju nobaudīt šī jaunā mākslinieka materiālu pilnīgi pa velti.

Bet noklausīties ir vērts, jo tīkla izdevniecībās ļoti reti sastapt muzikālo produktu ar tādu izmeklēto harmoniju un eklektiku. Ļoti grūti izvēlēties darba žanru - protams, tas ir par jūru un kāpām, par priedēm un visu pārējo apkārtni, kas varētu būt ap ikvienu parasto mirstīgo uz šīs brīnišķīgās zilās planētas. Iespējams, tā ir "elektronika" tīrā veidā, taču šeit daudz i dzīvās ģitāras, i balss, i "lauku" ierakstu. It kā tāds meinstrīma un eksperimentalisma hibrīds, kuram nav noteiktas pamatnes. Ar katru darbu Žuljēns ievērojami pilnveidojās savā mūzikā - darbības tehnika paplašinās un noblīvējās - mācības koledžā noteikti iet par labu :) Darbā izmantoti tikai nenozīmīgi filtri un efekti, bet skaņa tiešām ļoti stipri nobur un nenolaiž ne uz minūti. Īpašu vērību pievērsiet "uzlabotai" INQB8R versijai (pārējās divās izdevniecībās ir autora variants), kas ir pietuvināts studijas ieraksta līmenim... Varbūt tā dzimst zvaigznes!?

Links: http://www.inqb8r.net/?artist=julien_mier&release=have_courage_funny_thing&out=release

linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ttp
Date:December 3rd, 2009 - 09:13 am

cofee, cigarettes and bananas

(Link)
ļoti patīkams albums, ieklausīšu pārējos artistus ar