muzons - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Vakar rakstīju ar kādu dziļu domu (uz 1000 zīmēm:)))... Nov. 28th, 2009|12:41 am
sick_among_pure
bet spēcīgi trankvilizatori un stiprais alus mani pieveica ar pieri klaviatūrā (gada laikā tādēļ jau piecas nācies nomainīt), tādēļ neatceros ar ko gribēju beigt un ko vispār pateikt, bet lai nemestu ārā tekstu ko rakstīju gandrīz 3 stundas tomēr nosūtu. Iznīciniet to, ja derdzas.

Es tikai vēlējos pievienot šķiet šeit pāris neizskanējušu projektu nosaukumus (protams, ka visu jau nepieminēsi), lai gan jāatzīst neviens no šiem projektiem nav tam veltījis visu savu daiļradi, bet to radošajā dzīvē ir bijis tāds posms vai tikuši palaikam ierakstīti šāda stila albumi. Nav jau tā, ka "bez tiem nevarētu iztikt, bet, ja cilvēku tur aukšā tas interesē/ja, padomāju, kādēļ gan nedalīties savās trūcīgajās zināšanās.

Protams varētu visu Vikipēdijā minēto pārrakstīt, bet nav vairs tas vecums, ka par katru cenu jāpaspīd, pat, ja nejēdz no tā neko. Es jau sen neklausos konkrētus stilus, but atsevišķas grupas, tā kā tas, ka man ir ko pievienot drīzāk ir laimīga sagadīšanās, nevis likumsakarība. Bet tomēr...

Es, protams, domāju COIL (ar un bez "pseidonīmiem"), šo to no MUSLIMGAUZE un daži no M.J.(šķiet Mika Džona)HARRISA ierakstiem/projektiem (slavenākie viņa projekti "vispār, bet ne obligāti augšminētajos stilos" ir Scorn, Lull, utt).
Kāpēc atkal Coil? Tādēļ, ka viņu daiļradi personīgi pārzinu vislabāk (salīdzinot ar citiem projektiem, kas ar šiem stiliem saskārušies) un viņi te tiešām iederas, un tādēļ neredzu nekā nosodāma viņus pieminēt.

Nezinu, sakritība vai nē, bet tieši 1990-tajos visi trīs projekti niekojas ar šādām skaņām un izdod ierakstus, ko ne vien var ierindot diskusijā apskatāmajā stilā, bet kas, spriežot, pēc novērtējuma un atsauksmēm tobrīd atradās Eiropas elektroniskā minimālisma un drone music avangardā (es nebūt nesaku, ka viņi bija vienīgie, kur nu vēl populārākie/labākie; ne man tospriest. To, lai dara Rudaks), tomēr nenoliedzami ievērojami piemēri ir (pēc mana viedokļa):
Coil - "How to Destroy Angels" (gan '84, gan '92 versija)
Coil vs ELpH - "Born Again Pagans" (1994)
ELpH - "pHILM #1" (1994)
ELpH vs. Coil - "Worship the Glitch" (1995)
Coil presents Black Light District - "A Thousand Lights in a Darkened Room" (1996)
Time Machines "Time Machines" (1998) viens no labākajiem paraugiem IMHO
ELpH - "elph.zwölf" (1999)
Coil - "Queens of the Circulating Library" (2000)
Time Machines "Coil presents Time Machines" (2000)
Coil "Live One"(2003)
Coil "Megalithomania!"(2003)
Coil "ANS"(2004)

Es domāju, ka varētu vēl vismaz pārīti pielikt, bet pietiks. Ak jā, informācijai, visi augšminētie projektu nosaukumi ir tas pats COIL tikai zem dažādiem "pseidonīmiem".

Tad, kā jau minēju, MUSLIMGAUZE, kaut vai tas pats "Azzazzin" vai "Eleven Minarets" (ārprāts, tik plaša diskogrāfija, ka pat samulsu, ko lai nosauc).

Tad tas pats M.J.Harriss un viņa projekti. Es uzskatu, ka pat šis tas no Scorn varētu atbilst un ja tā plašāk paņem tad pat pirmais "Vae Solis" ir exstremēms eksperiments ar dronu mūziku no tās abstraktākāsun marginālākās puses, līdz pilnīgam minimālismam (ja esmu pareizi sapratis visas šīs gudrās runas). Nē, nu labi, pēdējais teikums zināmā mērā bija provokācija no sērijas "un ko viņš par to teiks".:)
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.