lol - Komentāri

About Komentāri
kā dzīvo vidējais latvietis pēc valdības domām24. Oktobris 2005 - 13:00
Pēc Statistikas pārvaldes domām, vidējais Latvijas iedzīvotājs ēd maz. Pārtikai dienā tērē vienu latu. Apēd 153 gramus gaļas vai gabalu vārītas desas, divus kartupeļus, uzkož siļķi, kūpinātu vai sālītu, dzer litru piena. Ik pārdienu brokastīs izvāra olu ar parasto baltmaizi vai biežāk rupjo ķieģelīti, kuru pārziež ar plānu sviesta kārtu. Ēd arī augļus. Ne vairāk par 80 gramiem dienā – pārsvarā ābolus vai rozīnes. Viņam cieņā ir svaigi kāposti, burkāni, sīpoli un gurķi. Saldina dzīvi ar trim tējkarotēm cukura. Alkoholu nelieto, nesmēķē arī. Tas, protams, labi.

Apģērbu pērk vēl mazāk. Gada laikā drīkst novalkāt nepilnus divus zeķu pārus, sieviete trīs zeķubikses. Kurpe sanāk tikai viena, pie gumijas zābakiem tiek reizi četros gados, istabas čības gan divas, turklāt katru gadu jaunas. Bikses un džemperi viņš pērk reizi divos gados. Ziemā naudas sanāk vienam cimdam un trešdaļai šalles. Uzvilkt ko solīdāku vispār sanāk reti, jo uzvalkam, kaklasaitei, pat mētelim nauda jākrāj desmit gadus.

Bērnu nav, bet, ja arī ir, – tie staigā pliki, jo zīdainim vidējais Latvijas iedzīvotājs var nopirkt tikai cepurīti. Tas, protams, bēdīgi. Uz siltajām zemēm nebrauc, jo nav stilīga peldkostīma, toties ir teleskopiskais makšķerkāts. Auto nav, pārvietojas ar divriteni. Sabiedriskajam transportam tērē 28 latus, ārpus dzimtās pilsētas vai pagasta izbrauc reti. Mobilo telefonu neizmanto, kas ir internets, viņš vispār nezina. Tāpat nav radu ārzemēs, un vēstules sūta tikai valsts robežās.

Mazgājas reti. Ļoti taupa tualetes papīru vai izmanto avīzi. Neslimo un pie ārsta neiet. Atļaujas vien dažas zāles, lai stiprinātu sirdi un cīnītos ar vīrusiem. Medicīnai un higiēnai gadā kopā tērē 24 latus.

Vidējais latvietis ir inteliģents, jo var katru dienu lasīt. Viņam pienākas 396 avīzes, turklāt veselas divas grāmatas. Arī četras pildspalvas, ar kurām 11 burtnīcās pierakstīt gūtās atziņas. Ja dzīvo viens, pienākas deviņi kvadrātmetri dzīvokļa, apmēram virtuves lieluma. Vietas pietiek, jo nav ledusskapja, nauda tam jākrāj 20 gadus. Tikpat ilgi jākrāj skapim, dīvānam un gludeklim, bet pie krēsla var tikt ātrāk – jau pēc pieciem gadiem.

Dzīvo aukstumā. Rūdās. Gadā par apkuri var samaksāt 50 latus. Sildās pie trim 60 vatu spuldzēm un par malku var maksāt 1,20 latus gadā. Tas viss iespējams tikai tāpēc, ka televīzija vēl par brīvu, jo istabas čībās, bez zeķēm un ar kūpinātu siļķi rokā neko citu, kā skatīties, kā dzīvo citi, nevar. Bet, kad ieviesīs abonentmaksas, nu tad gan iztikas grozs būs jāpārskata.

avots: http://www.tvnet.lv/onlinetv/ltv1/panorama/article.php?id=141176
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Top of Page Powered by Sviesta Ciba