lol - Komentāri

About Komentāri
12. Aprīlis 2005 - 16:34
Kurzemes apgabaltiesas Kuldīgas sesija janvāra beigās izskatījusi netipisku krimināllietu – par dzimumnoziegumu tiesas priekšā stājās sieviete, nevis – kā parasti – vīrieši.


Citas šīs lietas nianses būtiski neatšķiras no apgabaltiesas praksē piedzīvotā. Noziegums noticis sociālā riska vidē, kur bieži lietots alkohols. 27 gadus veca Saldus iedzīvotāja apsūdzēta par mazgadīgā pavešanu netiklībā. Alkohola reibumā viņa ieaicinājusi dzīvoklī trīspadsmitgadīgo kaimiņu puiku un mudinājusi viņu stāties dzimumsakaros ar krietnā dzērumā aizmigušo draudzeni. Zēns paklausījis, taču pasākums īsti nav izdevies, jo sieviete pamodusies.
Tiesājamā vainu atzina tikai mazliet, stāstīja, ka cietušais pats gribējis izdarīt šādu varoņdarbu, un viņa to atļāvusi. Taču tiesa šo interpretāciju kvalificējusi kā izvairīšanos no atbildības.

Psiholoģiskajā ekspertīzē cietušajam konstatēti uzvedības traucējumi, uzmanības trūkums un pedagoģiska ielaistība. Pēc psihologu novērojumiem, zēns bijis noslēgts un sabiedrībā grūti adaptējies. Šāda uzvedība raksturīga bērniem, kuri jau cietuši no seksuālas vardarbības, un tas veicinājis cita nozieguma iespējas.

Savukārt tiesājamā agrāk jau sodīta. Pirmoreiz uz apsūdzēto sola viņa vēl nepilngadīga nonāca par zādzību, kad tiesa piesprieda nosacītu sodu. Pēc trim gadiem izdarīta nākamā zādzība un saņemts reāls cietumsods, bet 2001. gadā notikusi laupīšana. Visjaunākajā lietā sievietei noziegums kvalificēts pēc Krimināllikuma 162. panta 2. daļas par netiklām darbībām ar mazgadīgo. Likumdevējs par to paredzējis atņemt brīvību piecus gadus, tiesa piesprieda cietumā vienu gadu.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Top of Page Powered by Sviesta Ciba