laikabedre - pokemoni šo varētu nezināt..

About pokemoni šo varētu nezināt..

Previous Entry pokemoni šo varētu nezināt..31. Maijs 2004 @ 13:23 Next Entry
stāvot veikalā pie piena produktu skapjiem un nespējot izvēlēties starp "Stelpes sviestu" un "Tukuma tauku pastu" (ak, šī ES!), atcerējos vienu periodu 70.-os gados, kad sviests mūsu mazpilsētas veikalos bija reta un gandrīz vai eksotiska prece, kaut gan Latvija tai pašā laikā bija viena no lielākajām sviesta ražotājām pārējo "brālīgo" 15 PSRS republiku vidū.. sviests iebrauca Lielo Brāļu mutēs, kamēr paši ēdām margarīnu...
toties bija dabūjams "kuļinarnij žir" un dzelteni govju tauki, un balts margarīns caurspīdīgā sviestpapīrā, "Selgai" līdzīgos klucīšos..

tieši tāpat reta parādība bija pusžāvētā desa, kuru deva ne vairāk kā 1 kg uz cilvēku.
ja tāda parādījās veikalā, tad viens no ģimenes locekļiem fiksi ieņēma vietu garum garajā rindā, pirms tam apzvanījis pārējos mājiniekus, piesakot, lai nākot uz veikalu pēc sava kilograma.. desa veikalā parasti izbeidzās tajā pašā dienā kādu 4 h laikā, un laimīgie, ar ģimenes locekļiem bagātākie pircēji (tēvs, māte, vecmāmiņa, tante, onkulis) steidzās mājās ar kādiem 5-6 kg desas.. un tā nu pamazām ēda to desu līdz nākamai desas "izmešanas" reizei.. savukārt daži nelaimīgie pēc 3 h nīkšanas ļoti agresīvi noskaņotu lautiņu vidū tā arī palika bešā.

pārējā laikā bija dabonama tikai tā saucamā "zirga desa" - milzīgi resna vārītā desa ar baltiem speķa gabaliņiem, skrimšļaina asinsdesa un vēl "ļivernaja" - dzeltenbrūna aknu desa. un viss.
nekādu žāvētu gaļiņu esamību neatceros..
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]tipa75
Date: 31. Maijs 2004 - 14:07
(Link)
Man tā asinsdesa baigi garšoja. Kad uzcepa. Uz šķivja ar rozā puķīti uz malas un krējumu no burciņas. Tagadējā vairs nav tāda.
Un es arī atceros, kad stāvēju maza tāda, gani četri lai Kocēnos veikalā sviesta rindā un atcerējos kautkur dzirdētu teicienu "ja dibens niez, tad sviests būs lētāks".
Un vēl es atceros, ka tā rinda vilkās traki lēni. Un mēs ar brāli izgājām ārā pie veikala lielās puķu dobes. Tur bija dekoratīvās meža zemenes. Vispār jau viņas bija negaršīgas, bet mēs tomēr apēdām visas. Jo smukas. Un tetis teica, ka mēs vienreiz nomiršot, ja šitā ēdīsim visu, ko redzam. Un mājupceļā man niezēja dibens. Bet mamma teica, ka sviests diezi vai būs lētāks.
From:[info]lepele
Date: 31. Maijs 2004 - 14:12
(Link)
:)))))
[User Picture Icon]
From:[info]jojo
Date: 19. Jūnijs 2004 - 09:03
(Link)
Man bija ģimenes jaunākā bērna privilēģija "Tu jau tāpat nejēgsi" un rinda gāja secen. :)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba