Kino - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Kino

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Filmas.lv Forum Cinemas Kinogalerija Acmefilm Rakstīt! ]

Constantine 4. Apr 2005|09:10

crescendo
Ehh, ko gan var gaidīt no filmas, kas veidota pēc komiksa :)
http://www.imdb.com/title/tt0360486/

Vispirms par labo....
Makten jauks Sātans (Peter Stormare) . Jā, šis tas nedaudz klišejisks, nedaudz redzēts Ostinā Pauersā - bet kopumā pat ļoti orģināls un spilgts tēls. Žēl, ka tik maz. Žēl, ka tikai pašās beigās - jo šis noteikti ir viens no vislabākajiem Sātana atveidojumiem, kādus filmās nācies redzēt.

Tīri interesanta galvenā Viņa -(Rachel Weisz). Uz pārējā fona - diezgan spilgti izceļās fakts, ka vismaz šim tēlam vismaz šad un tad ir arī  kaut kādas emocijas un iekšējie pārdzīvojumi, nevis tikai tiek demonstrēts viens un tas pats tipāžs, visu ekrāna laiku.  Nepārspīlējot - fons, uz kura šai aktrisei izdodas izcelties ir visai nožēlojams.

Vizuāli... Ļoti, ļoti nevienmērīga filma - ir daži neslikti momenti  (Konceptuāli interesants Gabriela ieģērbs nobeigumā, skaisti atvēršanas titri, gana atmiņā paliekošs "Midnite Club", pāris interesantas ainas ellē) - bet tas arī būtu viss,  Viss filmas vizuālais tēls nepārstāj atstāt "un kur mēs to jau esam redzējuši" iespaidu - ir gan Gollums, gan dēmoni no Bafijas, gan dēmonu apsēstā no Exorcista, gan van Helsinga stops (atvainojiet, šoreiz, šķiet, bise).  Būtu ļāvuši vaļu tai fantāzijai, kas izdomāja Gabriela balto ietērpu, filma būtu sanākusi krietni skatāmāka.

Neliels pārsteigums - biju gandrīz pilnīgi pārliecināta, ka Gabriela (Gabrielas?  šķiet, domāta aseksuāla būtne.) lomas atveidotāja ir Keita Blanšeta (lai cik dīvaini neizprotama nebūtu viņas piedalīšanās šajā filmā).  Nē, tā tiešām nav Keita Blanšeta, tā ir Tilda Swinton, kas vienkārši šajā lomā ļoti ļoti atgādina Keitu Blanšetu... ej nu sazini kāpēc.

Bet pārējā filma - ja neskaitam pēdējās minūtes piecpadsmit? - viegli gotiski ietonēts action movie,  pie tam - ne īpaši orģināls un ne īpaši skatāms.
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.