Kino - bonnie & clyde [entries|archive|friends|userinfo]
Kino

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Filmas.lv Forum Cinemas Kinogalerija Acmefilm Rakstīt! ]

bonnie & clyde [8. Jan 2005|02:37]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
kino
[carnival]
He. Dzīvoja reiz divi tādi amorāli cilvēki kā Bonija un Klaids. Bankas laupīja, cilvēkus šāva utt. Pēc dažām dekādēm, kad viss vairāk vai mazāk bija noklusis kādam gudriniekam ienāca prātā ideja - uztaisīsim par šiem filmu! Tiek izvēlēti labi aktieri (Feja Danoveja, Vorens Bītijs, Džīns Hekmens), uzfilmēts arī neslikti, kopumā diezgan skatāms gabals un šeku reku - filma kļūst par klasiku. Tikai vispār jau tas viss kaut kā jocīgi. Apšauj šie n-tos cilvēkus, izturas ar nicinājumu pret pilsoņiem, kuri depresijas laikā kaut ko arī pelna, nevis ir fermeri ar atņemtu zemi, bet filmā, protams, tas viss parādīts tik pūkaini, ka vai raudāt gribas. Nevienu neinteresē kad tiek nošauts normāls policists, kuram droši vien mājās ģimene un bērni, bet kad kuce Bonija saņem plecā lodi filma paliek tāda kā depresīva. Protams, ka galvenais ļaundaris ir sliktais šerifs, kurš nabagus atrada un likvidēja, nelietis izglāba dzīvību nākamajiem Bonijas un Klaida upuriem, iztikas pelnītājus ģimenēm, bet filmā parādīts kā sasodīts nelietis. Es jau neļaunojos, it kā smieklīgi, bet ja tas deģenerāts Klaids manu vectēvu būtu novācis es nedaudz par filmu gan mēģinātu paprotestētu. Tomēr cilvēkiem viss pohuj, galvenais, ka romantisks gabaliņš, kurā tiek braukāts ar mašīnām, šauts uz cilvēkiem un arī iesaistītas attiecību problēmas - vecis, kurš cīnās ar impotenci. Atzīšos - man patika.
Linkmans komentārs

Comments:
[User Picture]
From:[info]anii
Date:8. Janvāris 2005 - 07:36
(Link)
kura gada?

labs domu gaajiens. vē jo interesantāk noteikti paliek zinot realitāti par to, ka Klaids ir bijis homosexuāls utt.
From:[info]ganss
Date:8. Janvāris 2005 - 10:16
(Link)
[User Picture]
From:[info]snake
Date:8. Janvāris 2005 - 09:10
(Link)
nu tādā gadījumā nākamā jāskatās "Natural Born Killers", tur Bonijas & Klaida vietā Mikijs & Mellorija, bet citādi viss, ehm... nu principā līdzīgi.
From:[info]carnival
Date:8. Janvāris 2005 - 11:45
(Link)
natural born killers tomēr diezgan citādākā stilā (agresīvāka un īstenībā arī cita fiška, man patika labāk) un tur īstenībā man viennozīmīgi vislabāk patika tas kruķis, kurš notvēra m un v. ar pārējiem vairāk vai mazāk viss bija skaidrs, bet viņu tā īsti līdz galam nevarēja izprast.
[User Picture]
From:[info]trigger_hippie
Date:8. Janvāris 2005 - 12:21
(Link)
ja nu tu liec uzsvarus uz nepareizajām lietām? varbūt doma bija tāda - indivīda sacelšanās pret sabiedrību, kas viņu radījusi un pēc tam traumējusi, pret to kopumā, nešķirojot, kurš kuram tēvs vai māte. katrs par sevi cilvēks šķiet līdzcietības vērts. škiet gudrs un skaists. taču kopā tie veido "brīnišķīgu pasauli" - masu apziņu, popkultūru, sistēmu un valsti. kurš bija vainīgs? neviens? nu tad maksās visi! bezizejas apziņas kāpinājums, manuprāt, ir tas, kas būtu jāizjūt "kad kuce Bonija saņem plecā lodi".
nu jā, un tad cilvēki pavelkas no vardarbības un depresīvas romantikas..
From:[info]carnival
Date:8. Janvāris 2005 - 12:53
(Link)
heh. un tu jau droši vien indivīdu sacelšanos pret sabiedrību uzskati par izcili pozitīvu parādību. popkultūra tieši ir radusies no tā, ka katram indivīdam tiek piedāvāta kultūra, protams, ka šī kultūra kļūs par popkultūru, jo ne katrs indivīds īstu kultūru spēj uztvert. sistēma un valsts ir vienīgais, kas dod cilvēkam kaut kādu nodrošinājumu, bez tiem tu jau sen būtu kādā stūrī nosists. varbūt apšauj visus un kļūsti par vienīgo indivīdu uz zemeslodes? tad vairs nebūs nekāda masu apziņa, valsts, likums un sistēma, bet kamēr cilvēku ir daudz tas viss ir nepieciešams, lai nodrošinātu mums normālu pastāvēšanu. bet varbūt tu vienkārši runā staļina vārdiem "1 līķis ir traģēdija, 1000000 līķu ir tikai statistika"?
[User Picture]
From:[info]trigger_hippie
Date:8. Janvāris 2005 - 13:36
(Link)
bet ir taču tā, ka tas, ko no mums gaida sabiedrība, mēdz nesakrist ar mūsu vēlmēm. citam ļoti, citam mazliet. cits to uztver asāk, cits samierinās. mēs visi ar to ņemamies, un katrs konfliktu atrisina savā veidā, kas attiecīgi atkarīgs no tā, cik tālu tu esi spējīgs/gatavs iet. šajā brīdī es nesaku, ka vot īstais risinājums ir iet un visus apšaut, tā ir tikai variācija par tēmu, ietverta zanrā action, stipri romantizēta. mēģināt iejusties tēlos ir interesanta pieredze, jo mēs esam ļoti tālu no tādas galējas un agresīvas rīcības. konformismam jā vai nē, tas jau ir no citas operas, bet konflikta risināšanas individuāla nepieciešamība pastāv jebkurā gadījumā, un tā ir svarīga un interesanta tēma, lai kā arī kāds to darītu - pasīvi vai agresīvi.
From:[info]carnival
Date:9. Janvāris 2005 - 18:42
(Link)
pareizi pateici - tā ir interesanta tēma. nekas cits viņus neinteresē, man bija interesanti skatīties filmu, jo tiešām bija interesanti, bet pasniegt to kā baigo etalonu ir ļoti popkultūristiski :)