Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

jauna un kaislīga [userpic]
Cerēja, ka neviens nepamanīs?

Rēzekne, 3.aug., LETA.
(..)
Začests atzina, ka jūtas nepatīkami pārsteigts un ir sašutis par notikušo, kad par balsu uzpirkšanu viņš aizturēts trīs mēnešus pēc vēlēšanām.


Sajūsma nebeidz beigties.



Rēzeknes domes priekšsēdētājam Jurim Začestam (LSDSP) ar prokurora lēmumu ir atcelts piemērotais drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.
Prokuratūrā aģentūrai LETA arī norādīja, ka vēl ir pāragri runāt par to, kad domes priekšsēdētāja lieta tiks nodota tiesai.
Kā aģentūrai LETA skaidroja prokuratūrā, lēmums par drošības līdzekļa atcelšanu pieņemts, pamatojoties uz Začesta iesniegumu.
Jau ziņots, ka 7.jūlijā Začestam uzrādīta apsūdzību par apzinātu personas kavēšanu brīvi realizēt vēlēšanu tiesības.
Kā aģentūru LETA informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Vītoliņa, apsūdzība Začestam uzrādīta pēc Krimināllikuma 90.panta un 20.panta 2. un 3.daļas par apzinātu personas kavēšanu brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus un tikt ievēlētam, veicot uzpirkšanu vai citas prettiesiskas darbības. Prokurors uzskata, ka Začests šīm darbībām bijis organizators.
Ja tiesa pašvaldības vadītāju atzīs par vainīgu, viņu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai noteikt naudas sodu līdz 60 minimālajām mēnešalgām.
Drošības policija Začestu aizturēja aizdomās par vēlētāju balsu pirkšanu martā notikušajās pašvaldību velēšanās. Začests savu aizturēšanu aģentūrai LETA skaidroja ar politisko un ekonomisko spēku cīņu atkārtotajās Rēzeknes domes vēlēšanās, kuras notiks šā gada 20.augustā.
Začests atzina, ka jūtas nepatīkami pārsteigts un ir sašutis par notikušo, kad par balsu uzpirkšanu viņš aizturēts trīs mēnešus pēc vēlēšanām.