Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

jauna un kaislīga [userpic]
Atkārtot! Atkārtot!

BNS, 30.10.2006.

Vēl trīs partijas lūdz AT atcelt 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus

Ančāns aģentūrai BNS sacīja, ka "Mūsu zeme" iesniegusi prasību tiesā atzīt CVK lēmumu par 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem par spēkā neesošu, jo valstī "valda naudas vara, nevis likumu vara".

[Savukārt STP priekšsēdētājs] Voiceks Teivāns stāstīja, ka par viņa partiju Tallinā esot balsojuši 15 cilvēki - volejbola komanda, bet rezultātos parādījies, ka balsojuši tikai trīs.


BNS
Vēl trīs partijas lūdz AT atcelt 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus (2)
13:57, 30 oktobris 2006
(ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts, pirmā un pēdējā rindkopa, pievienota 4.-9.rindkopa)

RĪGA, OKT 30, BNS - Jūrmalas domnieka Ilmāra Ančāna vadītā partija "Mūsu zeme", kā arī Sociālā taisnīguma partija (STP) un "Tēvzemes savienība" pirmdien Augstākajai tiesai (AT) iesniedza prasību atcelt 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Ančāns aģentūrai BNS sacīja, ka "Mūsu zeme" iesniegusi prasību tiesā atzīt CVK lēmumu par 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem par spēkā neesošu, jo valstī "valda naudas vara, nevis likumu vara".

Viņš uzskata, ka priekšvēlēšanu kampaņa apliecinājusi, ka "mēs dzīvojam beztiesiskā valstī, jo turpinās valsts nozagšana, korupcija pastāv visos valsts varas līmeņos, attīstās noziedzība un valsts organizē slēptu genocīdu pret latviešu tautu".

Savukārt STP priekšsēdētājs Voiceks Teivāns aģentūrai BNS teica, ka partija lūdz tiesu atcelt Saeimas vēlēšanu rezultātus ne vien priekšvēlēšanu kampaņas dēļ, bet arī saistībā ar partijas rīcībā esošo informāciju par iespējamajiem likuma pārkāpumiem.

Teivāns stāstīja, ka par viņa partiju Tallinā esot balsojuši 15 cilvēki - volejbola komanda, bet rezultātos parādījies, ka balsojuši tikai trīs. STP rīcībā ir arī informācija par vairākiem iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem.

"Mēs zinām, ka no Jelgavas uz Imantu vismaz četri autobusi veda cilvēkus, lai tie balsotu par ZZS [Zaļo un zemnieku savienību]. Cilvēki balsoja par desmit latiem," apgalvoja Teivāns.

Viņš norādīja, ka zinot arī par gadījumu Latgalē. "No Šķaunes pagasta autobuss veda cilvēkus balsot par LPP [Latvijas Pirmo partiju]. Tur lielākoties par šņabi viss notika," klāstīja Teivāns.

Par iespējamajiem likuma pārkāpumiem viņš esot informējis CVK, taču tur esot atbildēts, ka jāvēršas policijā. "Kāda jēga zvanīt policijai," norādīja Teivāns.

Viņš stāstīja, ka partijas jau sestdien pa pastu nosūtījušas AT lūgumu neatzīt 9.Saeimas vēlēšanu rezultātus, bet pirmdien prasību atkārtoti iesnieguši, ierodoties tiesā. Pa pastu prasība esot sūtīta, jo partija nezināja, vai pirmdien to vēl varēšot iesniegt, sacīja Teivāns.

Jau vēstīts, ka lūgumu atcelt CVK lēmumu par 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem piektdien Augstākās tiesas Administratīvo lietu palātā iesniedza arī partija "Jaunie demokrāti", kas vienlaikus lūdz arī izvērtēt Saeimas vēlēšanu likuma, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijas likumu atbilstību Satversmei.

9.Saeimas vēlēšanās par "Mūsu zemi" balsoja 0,23% vēlētāju, līdz ar to partija nav pārstāvēta parlamentā. Par STP vēlēšanās nobalsoja 0,17% vēlētāju, bet par "Tēvzemes savienību" - 0,12% vēlētāju, tāpēc arī šīs partijas nav iekļuvušas Saeimā.

Indra Sprance, +371 7088611, zinas@bns.lv