Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

jauna un kaislīga [userpic]
Pie urnām.. t.i., pie datoriem!

BNS, 17.10.2005.

Cimdars pirmdien pēc vizītes Igaunijā, atzina, ka arī Latvijā varētu ieviest līdzīgu e-balsošanas sistēmu, lai "radītu iespēju piedalīties balsošanā tiem, kuri pārvietojas, taču vēlas piedalīties vēlēšanās". (..)

Jūnijā Latvijā veiktā aptauja atklāj, ka iespēju nobalsot internetā par uzticamu, drošu un izmantojamu vēlēšanās Latvijā uzskata tikai piektā daļā jeb 21,9 procenti vēlētāju.
Pret balsošanu internetā pozitīvāka attieksme ir jauniešiem no 18 līdz 24 gadiem, vēlētājiem ar augstāko izglītību, privātajā sektorā strādājošiem, cilvēkiem ar augstākiem ienākumiem un rīdziniekiem.

Kā ir ar cibiņiem?
Aptauja te.

BNS
Cimdars atbalsta e-vēlēšanu ieviešanu arī Latvijā
12:42, 17 oktobris 2005

RĪGA, OCT 17, BNS - Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata, ka Latvijā, līdzīgi kā Igaunijā, vajadzētu ieviest e-vēlēšanas, taču vispirms jāievieš elektroniskais paraksts un jāveicina sabiedrības uzticēšanās elektroniskai balsošanai.
Cimdars pirmdien pēc vizītes Igaunijā, kur iepazinās ar kaimiņvalsts pieredzi e-vēlēšanu rīkošanā, aģentūrai BNS atzina, ka arī Latvijā varētu ieviest līdzīgu e-balsošanas sistēmu, lai "radītu iespēju piedalīties balsošanā tiem, kuri pārvietojas, taču vēlas piedalīties vēlēšanās".

CVK priekšsēdētājs elektroniskās balsošanas sistēmas ieviešanā Latvijā saredz vairākas ar likumdošanu un arī vēlētāju psiholoģiju saistītas grūtības. Viņš atzina, ka vispirms jāpanāk, lai "sabiedrība to pieņemtu", jānodrošina ziņu drošība, kā arī jau skolas solā būtu jāstāsta un "jāradina, kas ir vēlēšanas un kāpēc tajās būtu jāpiedalās".

"Likumdevējam ir jāizšķiras, kāds ir labākais risinājums," sacīja CVK priekšsēdētājs.

Cimdars nevēlējās prognozēt, cik daudz laika būtu nepieciešams elektroniskās balsošanas ieviešanai Latvijā, taču viņš norādīja, ka diskutēt par šādas sistēmas ieviešanu būs iespējams tikai tad, kad būs ieviests elektroniskais paraksts.

Jau vēstīts, ka Igaunijā svētdien pašvaldību vēlēšanās ieviesta elektroniskās balsošanas sistēma. Savukārt jūnijā Latvijā veiktā aptauja atklāj, ka iespēju nobalsot internetā par uzticamu, drošu un izmantojamu vēlēšanās Latvijā uzskata tikai piektā daļā jeb 21,9 procenti vēlētāju. Pret balsošanu internetā pozitīvāka attieksme ir jauniešiem no 18 līdz 24 gadiem, vēlētājiem ar augstāko izglītību, privātajā sektorā strādājošiem, cilvēkiem ar augstākiem ienākumiem un rīdziniekiem.

Inese Rebaine, +371 7088611, zinas@bns.lv

Comments