Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

jauna un kaislīga [userpic]
Mierrrīgi!, teica Lembergs.

LETA, 03.10.2005.

Ventspils mērs Aivars Lembergs pēc atgriešanās no atvaļinājuma šodien žurnālistiem sacīja, ka mierīgi uztverot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudi saistībā ar viņa iespējamo interešu konfliktu.

Lembergs izteica "dziļu gandarījumu, ka viņu atkal pārbaudīs". Pēc pašvaldības vadītāja teiktā, - jo ātrāk pārbaudīs, jo ātrāk viss beigsies. "Labāk lai pārbauda tagad, nekā to sāktu pāris mēnešus pirms vēlēšanām," piebilda Lembergs.

"Latvijā politisku kapitālu un popularitāti var iegūt, aktīvi un publiski vēršoties pret mani, un tas, iespējams, ir viens no pārbaudes iniciatora iemesliem."


LETA
Ventspils mērs mierīgi uztverot KNAB pārbaudi
Ventspils, 3.okt., LETA. Ventspils mērs Aivars Lembergs pēc atgriešanās no atvaļinājuma šodien žurnālistiem sacīja, ka mierīgi uztverot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārbaudi saistībā ar viņa iespējamo interešu konfliktu.

Lembergs izteica "dziļu gandarījumu, ka viņu atkal pārbaudīs". Pēc pašvaldības vadītāja teiktā, - jo ātrāk pārbaudīs, jo ātrāk viss beigsies. "Labāk lai pārbauda tagad, nekā to sāktu pāris mēnešus pirms vēlēšanām," piebilda Lembergs.

Ventspils mērs pieļāva iespēju, ka šī pārbaude nepieciešama, lai aktualizētu iepriekšējās pārbaudes, kuras iesākās vēl 1999.gadā un kuras visas ir beigušās bez rezultāta no pārbaudītāju puses. Kā otru iespējamo pārbaudes rosināšanas iemeslu Lembergs minēja mēģinājumu iegūt popularitāti: "Latvijā politisku kapitālu un popularitāti var iegūt, aktīvi un publiski vēršoties pret mani, un tas, iespējams, ir viens no pārbaudes iniciatora iemesliem."

Kā LETA jau informēja, Ventspils domes deputāts Aivis Landmanis (JL) vērsies KNAB un prokuratūrā, lūdzot pārbaudīt Ventspils mēra Aivara Lemberga iespējamo interešu konfliktu.

Kā iesniegumā norāda Landmanis, šā gada 18.aprīlī Ventspils dome pieņēmusi grozījumus Ventspils Brīvostas pārvaldes nolikumā, nosakot, ka rīkojumus par Brīvostas valdes priekšsēža vietnieka un valdes locekļu prēmēšanu izdod Ventspils domes priekšsēdis, bet par Brīvostas valdes priekšsēža prēmēšanu - domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks.

Lembergs un viņa pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš ieņem attiecīgi arī Brīvostas valdes priekšsēdētāja un vietnieka amatus. "Faktiski iznāk, ka viņi, pieņemot lēmumu par prēmiju izmaksu Ventspils Brīvostas pārvaldes valdes locekļiem, pieņems lēmumus par sev piešķiramo prēmiju lielumu," iesniegumā norāda Landmanis.

Deputāts atsaucies uz informāciju Ventspils interneta portālā, ka Brīvostas pārvalde speciāli jaunā sulu termināļa "Baltic Juice Terminal" vajadzībām ierīkojusi īpašu piestātni un pievedceļus, ieguldot 700 000 latu. Turklāt brīvosta uzņēmumam atļāvusi piemērot nodokļu atvieglojumus.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" ziņas liecina, ka 50% SIA "Baltic Juice Terminal" kapitāla daļu pieder uzņēmumam "LSF Holdings", kurā Lembergs ir 50% daļu īpašnieks. Tādējādi, kā uzskata Landmanis, pilsētas mērs kā amatpersona izveidojis sistēmu, ar kuru, reizēm pat pašam nebalsojot domē, iespējams panākt viņa biznesam labvēlīgus brīvostas lēmumus.

Landmanis lūdz pārbaudīt arī kādu citu iespējamo interešu konfliktu. 2001.gada jūlijā SIA"NFS" Ventspilī, Lielajā prospektā 5, iegādājusies nekustamo īpašumu vairāk nekā 6500 kvadrātmetru platībā. Kā liecina ieraksti zemesgrāmatā, tā paša gada oktobrī ar Ventspils domes rīkojumu šim īpašumam pievienoti vēl divi zemesgabali vairāk nekā 11 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Ar 2003.gada 29.maija domes rīkojumu un aktu par ēku pieņemšanu ekspluatācijā tam pievienots arī lielveikals. Šā gada 5.augustā "NFS" noslēdza līgumu par šā īpašuma pārdošanu firmai "TC Tobago". Darījuma summa sasniegusi 2,2 miljonus latu.

Šā gada jūlijā reģistrētā SIA"TC Tobago" pieder Lemberga bērniem Līgai un Anrijam, kas pamatkapitālā ieguldījuši 2000 latu. "NFS" vienīgais īpašnieks vairākus gadus bija Nīderlandē reģistrētā kompānija "Netherfin Financial Services", kas savas kapitāldaļas Igaunijā reģistrētam uzņēmumam AS"Lohmus Haavel & Viisemann" pārdevusi šā gada 6.septembrī - dienu pēc darījuma ar "TC Tobago", vēsta "Diena".

Landmanis lūdzis KNAB noskaidrot Lemberga iespējamo saistību ar "Netherfin Financial Services".

Šī Nīderlandes firma par savu mājvietu Amsterdamā uzrādījusi Johanna Vermēra laukumu 11. Šajā adresē vēl reģistrēta ne tikai Ventspils biznesā ietekmīgā kompānija "Geit B.V.", bet arī "Yelverton Investment" - lielākais sabiedrību "Ventbunkers" un "Ventspils nafta" pastarpinātais īpašnieks.

Lembergs norādījis, ka prēmijas sev nav piešķīris, savukārt apgalvojums, ka Brīvostas pārvalde investējusi 700 000 latu SIA "Baltic Juice Terminal", neatbilst patiesībai. Pilsētas galva uzsver, ka nekāda interešu konflikta nav un nevar būt.