gardumi

11. Jūlijs 2003

09:24 - [info]gorgona - un tagad pastāstiet....

...a ko jūs vakar vakariņās ēdāt?

12:34 - [info]illumine - Zemeņmaize

Šodien savā zemeņfantāziju laikā uztaisīju sev dikti garšīgu maizīti - ņēmu parastu baltmaizi, uz šķēles plānā-plānā kārtiņā sviestu(jeb margarīnu), pa virsu persiku jogurtu, tad sagriezu šķēlītēs vienu lielu zemeni un uzliku viņu virsū, pārkaisīju ar cukuru. Sanāca ņammīgi.
 

21:28 - [info]sunday - buutu jauki...

ja kaads no jums vareetu man pastaastiit, luudzu, kaa preciizi jaataisa shokolaades desu jeb "laacja suuds" (kaut kur ir dzirdeets kas tamliidziigs :)???
 

22:26 - [info]susure - Nūdeles ar garnelēm un cūkgaļu

Vajadzīgs:
250 g ķīniešu olu nūdeļu (var aizvietot ar griķu nūdelēm vai spageti)
150g sagatavotu garnelju
150 g cūkgaļas
8 lielloku sīpoli
2 ķiploku daiviņas
zemesriekstu vai kukurūzas eļļa cepšanai
1 olas baltums
1 tējk. sāls
2 ēdamk. rīsu vīna vai sausa šerija 1 tējk. kukurūzas cietes
1/2 tējk. sezama eļļas
sojas mērce
pipari

Ķīniešu nūdeles pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj 3 min. uzbriest. Griķu nūdeles vai spageti pirms lietošanas jāizvāra. Nūdeles notecina. Garneles noskalo un notecina. Cūkgaļu sagriež šaurās sloksnītēs. Sīpolus nomazgā un sagriež sīkos gredzentiņos, ķiplokus nomizo un saspiež. Vokpannā vai dziļā pannā uzkarsē eļļu. tajā maisot apcep nūdeles, izņem un noliek siltumā. Pannā no jauna uzkarsē eļļu un tajā maisot 3 min. cep cūkgaļu, garneles un olu baltumu. Pievieno sīpolus, ķiplokus, sāli un rīsu vīnu un maisot turpina cept vēl 2 min., līdz viss ir gatavs. Iebiezina ar ūdenī iemaisītu kukurūzas cieti. Pārlej sezama eļļu un iemaisa nūdeles. Pēc garšas pievieno sojas mērci un piparus.
Pasniedz karstu.

© graamata "Pasaules tautu kulinaarija. Ķīna"
Powered by Sviesta Ciba