13 Jūlijs 2014 @ 09:00
Brian Bagnall - Commodore: A Company on the Edge  


Esmu kautkā uzsēdies uz kompjūteru pirmsākumu vēsturi... Kā sākot ar Hackers: Heroes of the Computer Revolution, tā aiziet. Daiļliteratūra gan ātrāk iet. Pa šo laiku izlasīti:

Daniel Bergner - What Do Women Want? Adventures in the Science of Female Desire


Par to, ko zinātne palaidusi garām par sieviešu seksualitāti (Eros). Piemēram: ka kopš Viktorijas laika medicīna ignorēja/apslēpa klitora struktūru - it kā klitors nekas nebūtu. Tikai 90to gadu beigās kautkas sāka mainīties (Helen O'Connell). Klāt visam arī apskata jautājumu kā sievietes pavisam nav monogāmas, un kāpēc tām patīk fantāzijas par vardarbīgu seksu. Kāpēc sievietes porno skatoties uzbudinās (pēc aparāta mērījumiem), bet aptaujā noliedz.

Charles Stross - Neptune's Brood


Grāmata man kā radīta - apspriež starpplanētu (starpzvaigžņu) ekonomikas nianses. Postulē ka nauda darbosies kā tāds mega-masīvs bitcoin. (Tajā ziņā gan atgādina agrīnos tehno sci-fi kas aprakstīja kā mobilais telefons darbosies, iedziļinoties kādi būs GSM protokoli, utt, nu, Žila Verna tradīcijā.)

Gav Thorpe - Kill Team (Last Chancers #2)


Tāds apšaubāmas kvalitātes bojeviks ar Warhammer elementiem, bet vismaz par Tau rasi. Vietu gan aizņem apraksti kā galvenais varonis sit citiem pa purnu, un cita maz. Pāršķirstīju.