vegijs (bē) - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
vegijs (bē)

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

jāpieraksta recepte, lai neaizmirstas un nepazūd Apr. 11th, 2009|11:47 am

inese_tk

SASTĀVDAĻAS
*) 500g turku zirņu;
*) viens vidējs sīpols;
*) 2-3 smalki sakapātas ķiplokdaiviņas;
*) 1 vidējs karpelis;
*) buntīte pētersīļu;
*) tējkarote malta koriandra;
*) tējkarote kumina;
*) tējkarote raudenes;
*) tējkarote sāls;
*) tējkarote svaigi maltu balto piparu;
*) 3 ēdamkarotes miltu;
*) 2 tējkarotes cepampulvera;
*) eļļa cepšanai;

PROCESS
*) zirņus uz diennakti iemērc ūdenī (mierīgi var slinkot un ņemt tos zirņu, kas ir bundžās - garša jau būs tāpati). pēc tam nokāš un noskalo.
*) zirņus, sīpolu, ķiploku, kartupeli un pētersīļus rupji sasmalcina (blendrī/virtuves kombaninā)
*) pievieno garšvielas un cepampulveri un turpina smalcināt, līdz izveidojas viendabīgs biezenis;
*) ļauj ievilkties 2 - 3 stundas;
*) sakarsē eļļu lielā pannā, no masas veido plācenīšus un liek cepties kamēr gatavi.

pasniedz karstas vai siltas kā uzkodu vai arī liek pitas maizē kopā ar visādiem zaļumiem un humusu. mēs tinām tortiljās, jo rajona veikalos nekā piemērotāka nebija. iesmērējām tortilju ar humusu un zemesriekstu sviestu, salikām vidū falafelu, tomāta un sīpola šķēlītes, svaigus puķkāposta gabaliņus, pārlikām ar salātlapu un tinām rullīšos, bet vispār te ir iespēja bezgalīgām radošām variācijām.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: