Kristīgā - [entries|archive|friends|userinfo]
baznica

[ website | www.baznica.tk ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| baznica.lv CHristiAN RocK dot net zvans.lv ]

[22. Jun 2005|16:19]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

baznica

[illegal]
Dievam nav jābūt atbildīgam par to, ko jebkura draudze, jebkura reliģija ir izdarījusi vai izdarīs.

(c)"Vēstules no skeptiķa." G.A. un E.K. Boidi.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]employed
Date:28. Jūnijs 2005 - 03:23
(Link)
domāju,ka ir gan jābūt atbildīgam.viņš taču to štelli pielūko,ne?
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:28. Jūnijs 2005 - 09:58
(Link)
Dievs ir mīlestības Dievs un no tā sanāk ka Viņš ir Dievs, kurš dod brīvību, jo nevar būt mīlestība bez brīvības. Mēs esam radīti, lai spētu izvēlēties mīlestību, taču mēs varam līdzarto izvēlēties arī pretējo - ļaunumu. Ja Dievs būtu atbildīgs par mūsu ļaunumu - to ko izdarām Viņa vārdā - tad sanāk ka cilvēks ir tāds kā robots, kurš darbojās jau pēc kāda iepriekš izplānotā dievišķa plāna, bet savukārt tas atkal nozīmē to, ka mēs nekādīgi nevarētu mīlēt. Tas, ko es gribēju pateikt - viss ļaunais pasaulē rodās no brīvas gribas, kas nav Dieva griba. Viss ko dara un grib Dievs, ir labs. Ja kautkas nav labs, tad to rada kautkas cits, bet ne Dievs.
[User Picture]
From:[info]employed
Date:28. Jūnijs 2005 - 15:05
(Link)
re ku Tu labi visu zini.varbūt piespēlēsi man arī viņa telefoniņu?lai varu uzzināt jaunāko informāciju,par kuru tu te vītero?
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:28. Jūnijs 2005 - 17:11
(Link)
iedosi numuru?
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:28. Jūnijs 2005 - 17:12
(Link)
tomēr personīg man vairāk patiktu ja arī tu dotu kādu argumentu/jautājumu man pretī nevis vienkārši apzīmētu mani par šādu vai tādu.
[User Picture]
From:[info]employed
Date:28. Jūnijs 2005 - 23:08
(Link)
ne jau visi operē ar argumentiem,bet tos arī minēju pietiekami daudz.tu esi vēl jauns,kad sāks mirt tavi draugi,mīlestības,vecāki,bērni un tu pats,dziedi vēl tad slavas dziesmas.
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:29. Jūnijs 2005 - 00:06
(Link)
O! Nāve ir arguments, kaut gan vājš, jo -
savus draugus, mīlestību, vecākus un bērnus es atkal satikšu dzīvē. Dzīvē, kur nebūs ļaunuma un sāpju, kur mēs būsim savādāki. Dzīvē, kura nekad nebeigsies. Atliek vienīgi noticēt. Bet tas jau ir katra paša ziņā.

Tu baidies no nāves? no tā, ka viņa paņems tevi ar taviem mīļajiem?
[User Picture]
From:[info]employed
Date:29. Jūnijs 2005 - 02:21
(Link)
baidos gan...,un,ka mēs satiksimies atkal nākamajās dzīvēs un ilgi metīsim līkločus,kamēr viens otru atpazīsim.kā tagd.to sauc par karmu.
es sapņoju?ne vairāk par Tevi,nelegālais.
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:29. Jūnijs 2005 - 11:05
(Link)
mana ticība un uzskats ir visai tradicionāls - es dzīvoju, es ticu Dievam un Jēzum kā manas dzīves glābējam, es veidoju savu dzīvi pēc savām izvēlēm, pienāk brīdis kad nomirstu, bladāc - pamostos savādākā pasaulē(nez vai to var saukt par pasauli..) kurā vairs nebūs nozīme daudz kam tādam, kas ir uz šīs pasaules..

jājājā zinu, ka izklausās nenormāli bērnišķīgi un sapņaini un vēl kautkā tā. bet zini - sapņi mēdz piepildīties. it sevišķi tad, ja uz viņiem tiecās. Galu galā - kas meklē, tas atrod.

klau, bet kā tu izskaidro to karmas padarīšanu?
[User Picture]
From:[info]employed
Date:30. Jūnijs 2005 - 00:18
(Link)
nekā neizskaidroju.es tajā dzīvoju.
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:30. Jūnijs 2005 - 00:21
(Link)
kas tev liek domāt ka cilvēks uz šīs pasaules dzīvo vairākas dzīves?
[User Picture]
From:[info]employed
Date:30. Jūnijs 2005 - 02:04
(Link)
un kas tev liek domāt,ka nedzīvo?
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:30. Jūnijs 2005 - 11:06
(Link)
Kā kristietim pirmkārt jau bībeliskā ideja ko aprakstīju jau komentāru iepriekš.

Dievs paredzējis cilvēkam vienu dzīvi uz šīs zemes, kas ir kā "priekšspēle", sagatavošanās, atsijāšana mūžīgajai dzīvībai debesīs.

Bet mani vairāk interesē, kā radies tāds priekšstats, ka cilvēks nomirstot kautkur piedzimst no jauna šajā pasaulē? Viena no lietām piemēram - ir pretrunā ar populācijas skaita pieaugumu.. jo, kā zinām, iedzīvotāji pasaulē nemitīgi pieaug? un.. kā tad viss varēja sākties? ar konstantu skaitu dzīvību? vai varbūt ejnusazinkādi gari izveido cilvēka dvēseli? esmu tikai fizmats, tā kā vienīgais ko pārzinu ir mana ticība tam kam es ticu. taču ja tu dotu kkautkādus faktus/argumentus/ieskatu tajā visā, būtu labāk nekā pustukši jautājumi..
[User Picture]
From:[info]employed
Date:30. Jūnijs 2005 - 13:01
(Link)
>:[...ja vairoties var matērija, gars,tavuprāt ir kas zemāks par to?
[User Picture]
From:[info]illegal
Date:30. Jūnijs 2005 - 13:52
(Link)
o, superīg!

klasiskajā fizikā enerģija + matērija = konstants lielums --> matērija nevar pati par sevi vairoties [?] Vienīgi Dievs var radīt no nekā kautko. Kautvai populārais storijs par pieciem maizes klaipiem un divām zivīm (Mateja 14:17-20)

gars - tu domā cilvēka dvēseli? vai arī to, ko cilvēki dēvē par tumšajiem/gaišajiem spēkiem, poltergeistiem/spokiem/watever?

Manuprāt cilvēka dvēsele piedzimst kā brīva, jauna būtība un tai nav nekādas saistības ar pagātni, tā rodās jau bērna ieņemšanas brīdī, pilnveidojās pēc saviem ieskatiem, uztveres, izvēlēm dzīves laikā un ķermenim nomirstot transformējās jaunā formā lai dzīvotu mūžīgo dzīvi debesīs.

Par tiem otrajiem - viņi ir dažādi, bet es viņus iekš vienas kategorijas - eņģeļi - uztveru. Manuprāt tie ir radīts jau konstants skaits, jo kautkā nenāk prātā ka būtu kautkur bībelē tas minēts. Tā kā šito lai oponē kristieši man. Un - nu jā - arī sātans ir bijis eņģelis - zemāks par Dievu, bet leģendas vēsta, ka mīļākais Viņam.. bet nu leģendas paliek leģendas.. neņemos to spriedelēt. Bet nu - šajā ziņā ir melns/balts variants - vai nu eņģelis ir pilnīgi pret Dievu, vai arī Dieva pusē.