Jūlijs 8., 2011


[info]r_h11:44 - Asinszāle

kā atpazīt asinzāli: auga dzelteno ziedu saberžot izdalās sarkana sula. Tādas kā auga asinis.

Asinszāli lieto asinsrites sistēmas uzlabošanai un ar asinsriti saistītu slimību, piemēram, anēmijas ārstēšanai.

Asinszāles attīra asinis un aptur asiņošanu, to lieto arī pie menstruāciju traucējumiem. Tāpat to izmanto kunģa un zarnu trakta iekaisumu gadījumos, kuņģa čūlas, aknu un aizkuņģa dziedzeru saslimšanas gadījumos, kā arī, lai novērstu žultsakmeņu veidošanos. Ārīgi lieto dažādu mutes dobuma gļotādas iekaisumu ārstēšanai.

Tāpat asinszāle ir pazīstama kā ārstniecisks līdzeklis depresijas ārstēšanai. To nedrīkst lietot kopā ar citiem antidepresantiem. Asinszāles drogas palīdz pret bezmiegu, spriedzi un dažādām neirozēm. Vēl to mēdz lietot pret sāpēm, piemēram, stiprām galvassāpēm. Pirms nakts miega asinszāles tēja pasargās bērnus no urīna nesaturēšanas nakts miega laikā. Ja ir gadījies sagriezties vai kā citādi satraumēties un pušums asiņo, tad jāņem svaigus asinszāles ziedus, no tiem jāizspiež sula un ar to jāapslaka ievainojums. Tas apturēs asiņošanu un veicinās pušuma sadzīšanu. Ja nav pa rokai svaigi ziedi, var izmantot arī asinszāles eļļu, kuru var katrs pats pagatavos. Asinszāli nav ieteicams lietot grūtniecēm, jo tās iedarbība uz augli vēl nav pietiekami izpētīta. Bērniem līdz 2 gadu vecumam arī nevajadzētu to lietot.


Eļļas recepte: Asinszāles ziedus (bez kātiņiem un zaļiem biķerīšiem) saspaida/saberž līdz tie top mitri, ieliek tos stikla traukā (piemēram, burkā), uzlej olīveļļu un trauku aiztaisa. Tad to liek saulē un ļauj 10 dienas pastāvēt. Tad izņem ārā vecos ziedus un liek tikpat daudz svaigu saspiestu ziedu un atkal 10 dienas ļauj pastāvēt saulē. Tā procesu var atkārtot 3-4 reizes, līdz eļļa top tumši sarkana.
Asinszāles ziedu izvilkumu ūdenī vai spirtā izmanto kā krāsvielu mīklai, glazūrām, krēmiem, piena ķīselim, dzērieniem.
Receptes dažādām skaistumkopšanas procedūrām:
Pret vīstošu sejas ādu ļoti veselīgi ir mazgāties ar aukstu asinszāles uzlējumu (1 ēdamkarote drogas uz 1 glāzi verdoša ūdens)
Pret pūtītēm: 2 ēdamkarotes kaltētu ziedu un lapu jāaplej ar glāzi verdoša ūdens, uz lēnas uguns jāvāra 10 minūtes. Tad nokāš, atdzesē un ar novārījumu norīvē seju
Taukainas ādas kopšanai ziemā – lieto 1 reizi nedēļā sejas masku no asinszāles, vērmeles, un kumelītes. Maska dziedē un mitrina ādu.
Nevienmērīga iedeguma gadījumā – apdedzinātās vietas ieziež ar asinszāles uzlējumu.


personiski: kā nomierinošu līdzekli, kā antidepresantu; pirms un mēnešreižu laikā (noņem sāpes un trako sievišķa aizkaitinājumu).
Dzerot vidēju stipruma uzlējumu, personīgi, man sakārtojas domas un ir vieglāk pieslēgties rakstu darbiem un koncentrēties konkrētajam uzdevumam.

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
augu_dabā - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi


> Go to Top
Sviesta Ciba