kopiena dzīves izklaidīgajiem
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Friday, September 28th, 2007

    Time Event
    7:25a
    Cirslītis naktī saldi guļ, silti sasedzies un ar dzīvi apmierināts. Nakts vidū pēkšņi uzmostas... un pārbīstas no šaušalīgā citplanētieša savā gultā. Cirslītis jau grasās ķert kādu vāli vai vismaz vecu kedu un sarīkot viesim Bērtuļu nakti, bet tad saprot, ka citplanētietis ir tikai gaismas strēle no loga, jo aizkari, protams, nav kārtīgi aizvilkti.
    Cirslītis secina, ka katru dienu tikai kāpina savu neapskaužamo cirslību un guļ tālāk.
    9:59a
    monitors
    ilgi domāju, vai šis ir pietiekami cirslīgi...

    uzlieku restartēties datoru, izslēdzu monitoru, aizgriežos un kaut ko paknibinos. pēc brīža griežos atpakaļ pie datora, dzirdu - šis rūc, bet ekrāns melns... domāju, bāc! kas noticis? sāku uztraukties. brīdi padomāju... :D ekrāns jāieslēdz!
    10:13a
    par ciršļu tēmu.
    cirslis darbā.

    pret vakaru šis beidzot sācis strādāt - klabina klavieri un sūta failus uz visām pusēm.
    pēkšņi nosprāgst internets. cirslis zvana sisadminim uz mājām, tas dod norādījumus - ej tur un tur, spied to un to pogu (vobščem restartē serveri).

    cirslis to izdara, iet pie datora, interneta tik un tā nav.
    tā kā cirslim riebj zvanīt pa telefonu, šis sūta sisadminim meilu "tīkla vēl aizvien nav".
    pēc kāda laika sisadminis zvana izbrīnīts - ja jau tīkla nav, tad pa kurieni tu man to meilu nosūtīji?
    2:30p
    Cirslis saņem darbā papilddarbiņu, kas saistas ar jauno nodaļu. Tā kā darba netrūkst, cirslis paralēli dara arī pamatdarbu un priekšniece attiecīgi arī komandē par abiem uzdevumiem. Vienā brīdī, kad Cirslītis ir iegrimis pamatdarba tabulās un avotu apzināšanā, priekšniece nak klajā ar jautājumu :"Tu ar Kimu runāsi?" Cirslis izviež aces un svēti parliecināts par to, ka šis jautajums ir nelietīgs mēģinājums pie pamatdarbiņa piesiet vēl ko darāmu, aizvainoti un agresīvi paziņo (skaļi, pa visu ofisu un ar izteiksmi) "Who ze fak ir Kims?"

    Mēmā scēna. Jaunās nodaļas kolēģi skatās, priekšniece ņirdz. Cirslītim ataust gaisma.

    Kims ir jaunās nodaļas vadītājs.
    Nu, ko Kā tagad cirslītim saņemties un pieiet pie whozefakKima, lai izdarītu papilddarbiņu?
    3:30p
    kaazas
    2 nedeeljas pirms kaazaam cirsliitis saak uzmaniit savas tuklaas kaajeles, ibo zina, ka zilumi izceljaas nenokaa, un kaazaas negribaas zilumainaam kaajaam raadiities.
    cirsliitis met liikumu gultai, lai izvairiitos no stuuriem, smagumus vispaar necilaa utml.

    bet kaazu prieksjvakaraa cirsliitis, smuki noskuvis savas ideaali baltaas kaajeles, kaapj dusjas kabiinee un... ar kreiso kaaju pasliid un ar labo iisteni cirsliigi atsitaas pret dusjkabiines malu. sjkjiist asinis, apmeeram 2 cm bruuce, saapes un apzinja, ka asimetriskie svaarki bruucjainaas kaajas pusee ir tiesji ar iisaako malu.

    nu ko- cirsliitis visaas bildees ar plaaxteri uz kaajas!
    3:57p
    Cirslītis never ends
    Cirslītis zvana nepazīstama cilvekam. Mobilais telefons, sieviete. Atbild rupja balss. Cirslītis samulst un kautrīgi izdveš "Es atvainojos, mēģināju savvanīt Tādu Šitādu..." uz ko rupjā balss samulsusi izdveš "tā esmu es. Vienkārši nedaudz apaukstējusies, tapēc balss rupja"
    7:31p
    Pieiet pie kolēģes un uzstājīgi paziņot "iedod ūdeni". Atkārtot to vairakas reizes.
    Tad, reaģējot uz viņas neizpratnes pilnajām acīm, aizdomāties. Un paprasīt vēlreiz, kautrīgi: "šķiltavas"
    Cirslītis, ko tur teikt...
    UPD: Un tad kā maitaimaitaicirslim aiziet mājās ar viņas šķiltavām kabatā.
    9:43p
    cirslītis un muita
    Dzīve piespiež cirslīti atmuitot šādas tādas preces. Pēc pailgas nēsāšanās pa visām iestādēm ar bēbi ratos - un, piezīmēsim, ar salīdzinoši zemu cirslīguma procentu - cirslītis beidzot ir nonācis līdz brīdim, kad visas deklarācijas ir apstiprinātas un apštempelētas. Cirslītis ieliek pasi kabatā, papīrus - ratos pie bēbja, sedziņa pa virsu, un dodas uz apmēram km attālo sūtījuma izsniegšanas vietu, priecīgi domādams, ka nothing can go wrong now.
    Cirslītis iesperas saņemt sūtījumu, izvelk bēbi no ratiem, skatās, kur ir papīri - papīru nav.
    Izstaigā visu savu maršrutu no-līdz - papīru nav.
    Cirslītis apsver iespēju ielekt autobusā un braukt uz mājām, bet apzinās, ka tas neko neatrisinās, jo iepriekšējās epopejas gaitā ne viens vien cilvēks ir tapis dziļi ieinteresēts cirslīša sūtījuma gaitās. Tā nu ar ierautu asti mazais zvēriņš iet uz muitas punktu un saka: "Labdien. Jūs pirms pusstundas iedevāt man dokumentus, un es tos pazaudēju. Ko man tagad darīt?"
    Spriežot pēc muitnieku sejām, šādai situācijai vēl nav bijis precedenta.
    Cirslītis sēž un gaida muitas priekšnieku, lai situāciju noskaidrotu līdz galam. Ideja mēģināt piekukuļot muitnieku ar kabatā esošo saburzīto piecīti tiek atmesta - šoreiz nevis godīguma dēļ, bet tādēļ, ka cirslītis nekad nav nevienu kukuļojis un skaidri zina, ka izgāzīsies arī šajā pasākumā.
    Ierodas muitas priekšnieks. Cirslītis atkārto savu bēdu stāstu - nu jau ceturto reizi pēc kārtas. Knapi novaldās, nepiebildis: "Es esmu tāāāāds cirslītis!"
    Pēc īsas saskatīšanās ar muitas arhivāri (kura ap to brīdi knapi valdās, lai nesāktu ķiķināt) muitas priekšnieks vēlreiz paskatās uz nožēlojamo cirslīti, izplūst smieklos, iedod cirslītim dokumentu kopijas un piekodina, lai nepazaudē tās vēlreiz.

    Pat pēc laimīgas nonākšanas mājās ar visu sūtījumu cirslītis māņticīgi izvairās no domas, ka "nothing can go wrong".

    << Previous Day 2007/09/28
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba