aptauja - Komentāri

About Komentāri
14. Decembris 2006 - 12:47
Faktiski, globalizācija nodarbojas ar visas pasaules integrēšanu vispasaules ekonomiskajā shēmā, respektīvi - brīvais tirgus pāri robežām. Tas nozīmē, ka tur tiek iemānīti cilvēki no visām pasaules vietām, un izvēles tajā sevišķas nav (galu galā - izteiks piedāvājumu, no kura nespēs atteikties). Tad kapitālisms ievieš kapitālistus un proletariātu. Cilvēki sāk vergot par algu, lai tikai savilktu galus. Dzīves līmenim ceļoties, cilvēka vajadzības aug, un, jo augstākas viņa vajadzības, jo vairāk viņam vajag, lai justos puslīdz normāli. Savulaik varēja justies laimīgs ar riteni Škoļņik, telefonu VEF, radio ABAVA un televizoru Record, a tagad vajag vismaz BMW, Sony-Ericsson, surround sound un plazmu. Respektīvi - cilvēks kļūst materiāli aizvien neapmierināmāks.
Bet tā būtu tikai viena puse.
Tajā pašā laikā cilvēka neskaitāmās šķautnes tiek atstātas novārtā. Zūd estētiskais, sociālais, dvēseliskais piesātinājums. Cilvēki atsvešinās, sazinās aizvien vairāk vai nu ar produktiem vai nu par produktiem, un nerunā viens par otru, neinteresē viens otram, cilvēki kļūst sveši, nepazīst savus kaimiņus, pat baidās no tiem. Tad intimitāte polarizējas - vai nu nedraudzējies nemaz, vai, ja reiz ir iznācis pārkāpt tam intimitātes slieksnim, tad uzreiz velk uz seksu vai kādu citu galējo intimitāti, jo cilvēki ir badā pēc intimitātes un nepazīst tās graduāciju. Tad vēl novārtā tiek atstāta bezgala nozīmīga lieta - izziņa, dzīves bauda, realitātes uzsūkšana. Cilvēki, tāteikt, skrien, skrien, skrien, pērk, patērē, guļ (skatās sapņus par vai nu to, ko viņiem vajag, vai par televizoru, kuru tā gribētos nopirkt!), no rīta uz darbu, vakarā, ja veicas - sekss, ja ne - alkohols, bet reāla miera, harmonijas, dzīves pilnības nav, jo ir aizvien jādzenas pēc ekonomiskajiem rādītājiem, kuri kapitālisma (globalizācijas) pasaulē ir noteicošie.
Nu un ļoti daudz vēl citu aspektu, kuros es tagad neiedziļināšos, kā piemēram, ekosistēmu iznīcināšana, etnosistēmu iznīcināšana, cilvēku konstanta pazemošana, kastu sistēmas, ksenofobija, meli, bezmiegs, planētas bojāeja u.c.
Reply to this:(Lasīt komentārus)
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Top of Page Powered by Sviesta Ciba