alkohols... - Karstvīns

About Karstvīns

Previous Entry KarstvīnsDec. 5th, 2008 @ 11:48 am Next Entry


Tātad, lai uztaisītu garšīgu karstvīnu, pamatā vajag tikai labo noskaņojumu, izdomu un nedaudz naudas!
Laba kompānija arī ir būtiska sastāvdaļa karstvīna tapšanā.

Tomēr, runājot par pašu svarīgāko - kā pagatavot, tad dalīšos ar savu recepti.

Nepērkam nekādu gatavo karstvīnu, bet pērkam pašu lētāko sarkano suslu kas ira veikalā pieejama. Ieteicams no tetra pakām vai kā tamlīdzīga.
Salejam visu (cik nu Jums vajaga vai cik Jums ira) katliņā.

Par garšvielām runājot, es parasti cenšos nopirkt atsevišķi kanēli, muskatriekstu, rozīnes, krustnagliņas, utt., bet veikalos tagad var iegādāties Santa Maria garšvielu paciņas, kas paredzētas karstvīnam. Arī tas nav slikti.

Zinot to, ka parastās suslas ir pretīgi skābas, tad noteikti nepieciešams cukurs, kuru jāpievieno pēc garšas un protams kārtīgi jāizmaisa. Pievienojam garšvielas.

Tālāk, es parasti taisu ar augļiem. Mandarīnus, ābolus, apelsīnu, var banānu sagriezt sīkos gabaliņos un pievienot katla saturam. Sanāk tāda, salda, alkoholiska un smaržīga zupiņa :) Tie auglīši ļoti garšīgi sanāk!

Nedrīkst uzvārīt! Ja uzvārīsiet, tad alkohols izgaros.

Starp citu, es parasti izmantoju kanēļa standziņas nevis pulveri un ja būsiet pievienojuši mandarīnu gabaliņus, tad ir interesanta lieta novērota. Kad mandarīni uzpeld - PERFEKTA TEMPERATŪRA :)

Jaukus un siltus Jums drūmos ziemas vakarus vēlot,

Jack
(Leave a comment)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba