-9kg 3 mēnešos

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
aleja @ 02:26 pm: Taizemes tītars jeb kulinārās improvizācijas par tēmu satriecoši garšīgi, diētiski*, ātri
Nepieciešamās sastāvdaļas:

Tītara maltā gaļa 400-500 g
1 vidēja ola
1 sīpols
1 ēdamkarote eļļas folijas ietaukošanai
1 paciņa taizemiešu garšvielu maisījuma vistas gaļai un vēžveidīgajiem

Pagatvošana:

Nopērc nepieciešamās sastāvdaļas un ej mājās vai ciemos, atkarībā no tā, kur un ar ko tu vēlies ēst. Kad esi pārnācis, apsēdies un mazliet atpūties, bet, ja esi briesmīgi izsalcis, ātri nomazgā rokas, ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzkarst līdz 200 - 250' C, paķer bļodu, iemet iekšā gaļu, noplēs garšvielu paciņai galu un visu ieber bļodā**. Tad atceries par sīpolu, ātri nomizo to un sagriez sīkos gabaliņos. Ja tu esi aizmirsis par sīpolu, tev būs tītars bez sīpola. Nepārdzīvo. Ja tu tomēr esi atcerējies par sīpolu, pievieno gaļai arī to. Nevilcinies taču un iesit iekšā olu, sāc sparīgi maisīt gaļas masu! Tu taču esi izsalcis! Tad paņem foliju, ietauko to un liec gaļas masu virsū. Izveido no gaļas resnu desiņu. Šajā mirklī atklāsies folijas nepieciešamība. Tā kā gaļa ir diezgan mitra un tās ir daudz, bez folijas palīdzības piešķirt masai formu būs sarežģīti. Vienkārši izveido no gaļas kaut ko iegarenu, pārsedz ar foliju un tad piešķir tai vajadzīgo formu. Uzliec resno desiņu uz cepešpannas. Mazliet atbrīvo gaļu no folijas, tā lai virspuse varētu skaisti apcepties. Nemēģini noņemt foliju vispār, šāda trika laikā gaļa var nokrist uz grīdas. Liec gaļu cepeškrāsnī un cep 30 - 40 minūtes. Ja tev šķiet, ka tas ir ļoti ilgi, tad iedomājies, cik laika paietu, ja tu ceptu kotletes. Kamēr tavs taizemiešu tītars iegūst kārdinošu garšu un smaržu, tu vari padzert kafiju vai sagriezt salātus, uzvārīt rīsus vai makaronus. Kad tītars ir gatavs, sagriez to šķēlēs un liec galdā. Ja ēdāju ir maz, tītaru var arī atdzesēt un vēlāk lietot uz brokastu sviesmaizēm, īsāk sakot, tas ir garšīgs arī auksts.

* Tītara gaļas aptuvenā enerģētiskā vērtība: 100 g - 150 kcal (bez ādas un taukiem 114).
** Papildus sāli un piparus nekādā gadījumā neliec. Gaļa tāpat būs pietiekami pikanta.

Comments

[User Picture]
From:[info]skuka
Date:February 12th, 2007 - 03:07 pm
(Link)
tas jau viltotais tītara zaķis!
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:February 12th, 2007 - 03:19 pm
(Link)
Mutants no Taizemes
[User Picture]
From:[info]merlot
Date:February 12th, 2007 - 03:08 pm
(Link)
cik iedrošinoši! :)
Powered by Sviesta Ciba