- 7/29/12 09:02 pm
- Aizmirsu piebilst par festu un Kurzemi. Faking kurzemnieki (es arī no mātes puses esmu tāds, tāpēc varu atļauties tā runāt) ar savu neētiskiestētisko kulināriju. Jau otro reizi mūžā Kurzemē dabūju izgaršot ēdienu, kur it kā nevajadzētu būt gaļai, bet izrādās, ka ir (parasti pēc otrā, trešā kumosa). Divreiz tā ir bijusi aukstā zupa. Vienreiz - pīrāgs ar kāpostiem. Kas tā par modi (tā teica mana vecmāmiņa, kurzemniece) likt visur klāt gaļu un par to nepiebilst nekur, nedz menu, nedz, kad pasūtu? Sevišķi jau Zvērā, kur, pieņemu, daudz vairāk cilvēku neēd gaļu, nekā parasta random people izlase. Un jāņem vērā arī fakts, ka kulturālā vidē (Rīgā) auksto zupu ar gaļu taisa tikai trešs (mana mamma bērnībā tai dažreiz piegrieza klāt cīsiņus). Nekur smalkos restorānos nebūs aukstā zupa ar faking gaļu. Provinciālā ignorance. But that's what you get, ja pats neklausies savās aizdomās. Katru reizi, kad izlemju ēst ne-pie-krišņām kaut kādā mērā viļos (vai nu eļļā pārmocīti kartupeļi ar kaut ko, vai saindētas zupas, gan jau sapratāt mani un manu sāpi).